Ponedjeljak, 27.07.2009.

ODRžAN SASTANAK PREDSTAVNIKA AUTO-šKOLA IZ DALMACIJE

U prostorijama Auto škole Semafor u Sinju održan je skup auto-škola Dalmacije na koji su se odazvala 34 predstavnika auto-škola od Dubrovnika do Zadra. Na skupu je raspravljano o novim cijenama tečajeva uza obuku vozača, novim pravilnicima za obuku iz prve pomoći te o inicijativi, odnosno pilot-projektu Hrvatskog auto kluba izvjestio nas je domaćin i moderator današnjeg skupa dipl.ing. željko Prelas vlasnik autoškole "Semafor". Kako je kazano na skupu taj projekt je manjkav iz više razloga; ne odgovara psihološko/pedagoškim standardima obuke, nije ekonomski opravdan, a ništa bitnije se ne bi poboljšala sigurnost u prometu nakon takvog načina polaganja ispita. Istaknuto je kako niti jedna zemlja na svijetu osim Bjelorusije nema ovakav način polaganja završnih ispita u auto-školama. Svi predstavnici auto-škola su odbacili tu inicijativu. Na kraju skupa svi sudionici su osnovali Udrugu auto-škola "Dalmacija" koju namjeravaju registrirati. Na taj način bi struka bolje i kvalitetnije zastupala svoje interese, a i podigla bi se razina kvalitete obuke vozača-istaknuo je Prelas.

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društvaPredsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Viteškog alkarskog društva te prihvatio njihov poziv da 9. kolovoza bude gost na Sinjskoj alci.
Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva, rekao je da su predsjednika izvijestili o pripremama za 294. Sinjsku alku, izgradnji Alkarskih dvora i alkarskoj ergeli.
Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan istaknuo je da je želja nove gradske vlasti Sinja ugostiti predsjednika Mesića na Sinjskog alci kako bi se mu se na taj način izrazilo povjerenje i čast.
Gradonačelnik Glavan ga je izvijestio i o gospodarskoj situaciji u tom gradu, koja se, rekao je, mijenja bez obzira na krizu u društvu.
Pred potpisivanjem smo prvog ugovora u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, a otvoreno je i pitanje vojarne u središtu grada koja bi uskoro trebala pripasti gradu, dodao je Glavan.
IZVOR: URED PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

DAN žALOSTI

Danas je u Hrvatskoj dan žalosti zbog željezničke nesreće u Rudinama kraj Kaštela u kojoj je poginulo 6 osoba. Na splitskom groblju Lovrinc održana je komemoracija poginulima. Od njih se u ime Vlade oprostio ministar prometa Božidar Kalmeta koji je obećao kako će krivci za nesreću biti kažnjeni. Misu zadušnicu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.
Zbog dana žalosti odgođen je koncert Sinjskih slavuja koji se trebao održati večeras u crkvi Gospe Sinjske. Koncert će se održati u srijedu u 20,00 sati.
Za sutra u 19 sati odgođen je i početak turnira u malom balunu.
Zbog dana žalosti danas u 18,00 sati neće se održati ni prove alkara na Alkarskom trkalištu.

AUTOPRIJEVOZ SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Upravi poduzeća i danas je uputio zahtjev za održavanjem sastanka. Predloženo je da se sastanak održi do 1. kolovoza i da se raspravi 13 točaka Dnevnoga reda o ostvarivanju i zaštiti prava radnika iz radnoga odnosa.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Udruga "Pokrenimo Tijaricu" organizira akciju darivanja krvi koja će se održati u četvrtak, 30. srpnja. Akcija će se održati od 9,00 do 13,00 sati u prostorijama osnovne škole u Tijarici.