Petak, 27.07.2007.

JAVNA RASPRAVA

Mljekara Mils d.o.o i većinski vlasnik firma Agencija za upravljanje nekretninama TIMRE d.o.o. u Gradskoj upravi danas su održali javnu raspravu po studiji o utjecaju na okoliš za zahvat izgradnje sirane u Sinju. Namjera većinskog vlasnika je uređenje i opremanje sirane kapaciteta 20.000 litara mlijeka dnevno. U sirani bi se prema najavama tvrtki proizvodio autohtoni Lećevaćki sir po tradicionalnoj recepturi.

PROGLAšENA ELEMENTARNA NEPOGODA ZA PODRUčJE GRADA SINJA

župan Ante Sanader proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Sinja zbog tuče koja je prije mjesec dana poharala Brnaze, Turjake i Sinjsko polje. Naime, tuča je nanijela štetu veću od 14 milijuna kuna.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za utorak je sazvana i 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja na kojoj će biti 16 točaka dnevnog reda. Izdvajamo izviješće o obavljenoj reviziji financijskih izvješća i poslovanja grada, prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja za 2007. godinu, prijedlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata te druge točke dnevnog reda.

"BRNAšKI DERNEK"

Danas počinje tradicionalni 26. Brnaški dernek na Meljači u organizaciji Mjesnog odbora Brnaze i šPOrtskog društva Brnaze. Program započinje Dječjom alkom u 18,30 i to natjecanjem za Baru, nakon čega će se održati utrke u vrećama, a u 20 sati i 15 minuta nastupit će Sinjske mažoretkinje.
Brnaški dernek će se održavati do nedjelje, pod pokroviteljstvom Grada Sinja, uz potporu županije.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA, 27. I 28. SRPNJA 2007. GODINE

U Tijarici u 20,00 sati počinje četvrta kulturno-gastronomska manifestacija Dani komina pure i bronzina koja će trajati dva dana. U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupiti će splitske i triljske mažretkinje, klapa Trilj, KUD Ivan Goran Kovačić iz Ivankova, a prvi nastup zabilježit će i KUD Tijara iz Tijarice. Danas će se otvoriti i etno izložba Marinka Poljaka, te foto izložba Dražena Bote.

MISNO SLAVLJE U OTOKU

župa Sv. Luke i Općina Otok sutra će misnim slavljem obilježiti 292. godišnjicu pogibije Otočana u pohodu Osmanlijske vojske na Sinj. Svečana procesija do ranokršćanske bazilike na Mirinama u kojoj će sudjelovati i alkari započet će u 18 sati. Nakon sata povijesti koji će održati fra Mirko Marić, služiti će se svečana sveta misa koju će predvoditi dr. fra Luka Tomašević. U večernjim satima organiziran je i i kulturno - zabavni program uz Cetinu.

KONOBA "ISPOD URE" PRIPREMILA NAJBOLJE ARAMBAšEU konobi ispod ure održana je prva gastronomska manifestacija «Hrvatski gastronomski dragulj» u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i grada Sinja. žiri sastavljen od 6 poznatih hrvatskih gastronoma, enologa i turističkih djelatnika ocjenjivao je pripremanje sinjskih arambaša. Na natjecanje u pripremanju arambaša prijavila su se 4 ugostiteljska objekta iz Sinja i Trilja. Najbolje arambaše po ocjeni stručnjaka pripremila je konoba domaćin «Ispod ure».

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Na terenima Teniskog kluba Alka počinje teniski turnir u igri parova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na terenima Teniskog kluba.

U subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana organizira se turnir u uličnoj košarci. Besplatne prijave se zaprimaju primaju do 9 i 30 minuta na Trgu. Turnir počinje u 10 sati, a najbolji će dobiti priznanja i nagrade.

U subotu na zračnom pristaništu u Sinju održati će se Alkarski padobranski kup u organizaciji Aerokluba Sinj.

KRONIKA 92

PP SINJ, 26.07.2007.g. službenici PP Sinj i Odjela maloljetničke delikvencije proveli su kriminalističku obradu nad pedesetpetogodišnjakom sa šireg sinjskog područja, te su utvrdili da je prethodnog dana počinio KD kažnjivo po čl. 194./Zadovoljavanje pohote pred djetetom/na štetu maloljetne djevojčice. Priveden je IS žS koji ga je nakon saslušanja pustio uz izrečenu mjeru opreza "zabrane približavanja maloljetnici na udaljenost od 200 m i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njom".
IZVOR: PU SD