Četvrtak, 27.07.2006.

Human Rights Film Festival - TURNEJA


SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret u suradnji s Multimedijalnim institutom) organizira projekt pod nazivom "Human Rights Film Festival". Projekt će se održati u Sinju, u Domu mladih od 27. - 29. srpnja. Osim projekcija filmova sa zagrebačkog Human Rights Film Feastivala u sadržaj su uključena i dva koncerta, a ulaz je besplatan.

PREDSJEDNIK RH STJEPAN MESIć POKROVITELJ 291. SINJSKE ALKE



Jučer je u Viteško alkarsko društvo pristigla i službena potvrda predsjednika Stjepana Mesića o pokroviteljstvu nad ovogodišnjoj 291. sinjskom Alkom. Sam predsjednik neće doći na Alku, a njegov izaslanik biti će general pukovnik Mladen Kruljac, istaknuo je to na konferenciji za tisak predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić
Na konferenciji kojoj je uz članove uprave Viteškog društva bio i gradonačelnik Nikola Tomašević bilo riječi i o sponzorima alke. Tako će i ove godine po četvrti put generalno sponzorstvo prihvatiti koncert Agrokor, dok su zlatni sponzori Privredna banka Zagreb, Getro i Grad Zagreb.

"VRLIčKO LJETO"

U sklopu Vrličkoga ljeta posebnu pozornost zauzima izvedba opere" Ero s onoga svijeta". Opera će biti izvedena u subotu na Vrličkoj česmi od 21 sat, a u njoj će nastupiti više od 200 glumaca.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI



Već treću godinu zaredom udruga "Pokrenimo Tijaricu" organizira zabavno-gastronomsku manifestaciju naziva "Dani komina, pure i bronzina" koja će početi u petak 28. srpnja u 19 sati kada će se zapaliti vatra na kominu.
Drugi dan manifestacije rezerviran je pripremanje tradicionalnih jela. Organizatori su taj dan predvidjeli zanimljiv kulturno-umjetnički program uz gostovanje mnogobrojnih kulturno-umjetničkih društava, dok će u večernjim satima posjetitelje zabavljati grupa Magazin i pjevač Niko Bete

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

Na programu sinjskog kulturnog ljeta večeras je koncert Gradske glazbe Sinj. Koncert počinje u 21 sat na Trgu kralja Tomislava.

SPORT

Danas u Glavicama počinje veliki tradicionalni nogometni turnir za uzraste 91,93 i 95 godište, gdje sudjeluje 32 ekipe iz Hrvatske i Austrije. Ovaj turnir organizirao je nogometni klub Glavice, a pokrovitelj je Grad Sinj.

Drugog kolovoza započinje i 11. tradicionalni turnir maloga baluna na otvorenom košarkaškom igralištu. Svi zainteresirani mogu izvršiti prijave na telefon Udruge za mali nogomet na broju 822-522

VRIJEME

Danas će biti pretežno vedro i vruće vrijeme. U posljepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Temperatura zraka do 34 stupnja.