Srijeda, 27.07.2005.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Glumačka skupina Histrion sa satiričnom komedijom "Hercegovci za volanom ili vozači za sva vremena danas", u sklopu Kulturnog ljeta gostuje u Sinju. Predstavit će se satiričnom komedijom autora Mira Gavrana u Alkarskim dvorima u 21 sat.

Kulturno ljeto Dani Alke i velike Gospe sinoć je upotpunjeno promocijom monografije mr. sci. Mate čačića " Arapski konji- djeca vjetra ". Riječ je o jedinstvenoj knjizi koja je pisana popularno stručnim jezikom i pristupom koji je prihvatljiv kako laicima tako i vrsnim znalcima ove problematike. Od mitova i legendi, preko povijesne geneze do današnjeg stanja ove pasmine u hrvatskoj i bliskoj nam okolini autor je ispisao čudesnu priču o konju koji je svjedočio najslavnijim svjetskim bitkama.

Osim kulturnih i zabavnih, sinjsko kulturno ljeto donosi i sporstke sadržaje. Tako sutra na nogometnom igralištu u Glavicama počinje Međunarodni kadetski turnir na kojem će sudjelovati 26 ekipa iz Dalmacije kao i djeca iz Austrije, a radi se o turniru u juniorskih ekipa 91, 92 i 93 godišta.

Sutra je i turnir u basketu. Početak je u 17 sati na Košarkaškom igralištu u Sinju.

AKCIJE TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Turistička zajednica Grada Sinja intezivno priprema nekoliko zanimljivih turističkih projekata u jeku špice turističke sezone. Ove godine, kao novost, je prva utrka konobara u našem gradu, točnije u subotu 30.srpnja. S obzirom na veliki broj ugostiteljskih objekata, očekuje se i velika zainteresiranost.

U pripremi je i vrlo atraktivni sportsko-rekreativni događaj, a riječ je o natjecanju u paragladingu, kanuingu i trčanju, a u goste Sinju stiže i atraktivna grupa iz prijateljskog talijanskog grada.

Još uvijek traje akcija Turističke zajednice grada Sinja, i Radio Sinja za izbor najljepšeg balkona i okućnice na području grada i pripadajućih mu naselja. Prijave se vrše na broju telefona 660-550 ili u redakciji radio Sinja zaključno sa 31. srpnja.

OBAVIJEST IZ NK JUNAK

Pozivaju se igrači nogometnog kluba Tekstilac seniori, juniori i kadeti na pripreme za naredno natjecanje u ponedjeljak 1. kolovoza u 18 sati.

OBAVIJEST IZ "LIKOMED VETERINA"-E

Likomed veterina obavještava građane Sinja da će u četvrtak 28. i petak 29. srpnja između 4 i 5 sati ujutro na području grada izvršiti dezinsekciju komaraca. Postupak će se provesti metodom hladnog orošavanja. Mole se građani, a posebno plućni bolesnici i asmatičari da u tom vremenu zatvore prozore dok se ne raziđe insekticidna magla, a iz Likomeda umoljavaju pčelare da u to vrijeme ne puštaju pčele iz košnica.

OBAVIJEST ZA MATURANTE 79/80

Maturanti školske godine 79/80 ove godine proslavljaju 25-tu godišnjicu mature. Obljetnica će se proslaviti 12. kolovoza u Hotelu Alkar. Iz organizacijskog odbora pozivaju zainteresirane da se jave na mobitel 098/ 265-602.

VRIJEME

Sunčano i vrlo toplo sa slabim vjetrom prevladavat će tokom cijelog dana. Temperatura zraka vrlo visoka, u Dalmaciji čak iznad 35 Celzijevih stupnjeva.