Srijeda, 27.06.2012.

Srma pruža primarnu pravnu pomoć

Rješenjem Ministarstva pravosuđa od 19. lipnja Udruga Srma upisana je u Registar udruga ovlaštenih za pružanje primarne pravne pomoći sukladno čl. 11. Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći (NN, broj: 62/08 i 81/11).
Rješenjem se potvrđuje da Marija Pupić Vurilj, dipl. iur., ispunjava uvjete za pružanje primarne pravne pomoći u ime Udruge Srma za područje Splitsko-dalmatinske županije, Grad Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

27. sjednica GV - vijećnička pitanja

Autor: Marija Maroš

Na jučerašnjoj 27. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja postavljeno je 17 vijećničkih pitanja.

Miro Bulj (Nezavisni vijećnik) kazao je kako je na pitanje koje je postavio na prošloj sjednici vezano uz cijenu i ukupnu količinu svijetlećih reklama i panoa na području Grada Sinja od stručnih službi dobio odgovor kako Grad Sinj za reklame naplaćuje 32.705,04 kune godišnje, osnosno 97,26 metara kvadratnih reklama, što znači da je cijena reklame po kvadratu je 336,27 kuna. Bulj smatra da je na ovakav način gradski proračun oštećen za oko 3,5 milijuna kuna. Pitao je pročelnicu pravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Ankicu Panzu zna li se točan broj reklama koje bi se trebale naplatit.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Zatvorena ulica A. K. Matasa

Ulica Antuna Konstatina Matasa u Sinju danas i sutra zatvorena je za promet vozilima zbog izgradnje priključka fekalne kanalizacije.Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom napominju vozačima kako su sve okolne ulice otvorene za prometovanje vozilima, te građane mole za razumijevanje.

Izvor: www.sinj.hr

Sport

Boćarski turnir Sv. Ante u Turjacima

Dana 23. Lipnja 2012. godine u organizaciji Boćarskog Kluba Pržina Turjaci održan je tradicionalni turnir u boćanju Kup Sv. Ante na kojem je nastupilo 12 ekipa, a četvrti put za redom pobjednički pokal podignuli su domaćini natjecanja. ...

Vrijeme

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice uz kratkotrajnu maglu, a danju umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, u gorskoj Hrvatskoj ponegdje umjeren sjeveroistočni, a na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena, ujutro još ponegdje i jaka bura, a u drugome dijelu dana sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 24 do 29, a na Jadranu između 30 i 34 °C.

Izvor: prognoza.hr