Ponedjeljak, 27.06.2011.

Nastavalja se akcija razmjene knjiga

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja 4+, u suradnji s ravnateljima osnovnih škola, provodi akciju razmjene osnovnoškolskih udžbenika.
Predsjednik Udruge 4+ Vedran Ivačić kaže kako je odaziv na akciju manji nego prošle godine, iz razloga što su većina roditelja i učenika ranije razmijenili udžbenike.
Akcija je nastavljena danas od 9 do 12 sati u OŠ 'Marka Marulića' u Sinju, a sutra će se provoditi u OŠ 'Ivana Lovrića'.
Iako akcija završava sutra, oni koji nisu uspjeli razmijeniti knjige mogu se javiti na broj mobitela 098 1777 506.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Jučer je u Zagrebu održano natjecanje za Prvenstvo Hrvatske u atletici. Zapažene nastupe u juniorskoj konkurenciji imali su članovi AK Sinj. Na dionici od 5 km Petar Delaš osvojio je 5. mjesto s vremenom osobnog rekorda 16:49. Na 6. mjestu je također s osobnim rekordom 16:51 Toni Jenjić. Na stazi dugoj 3 km Jenjić je osvojio 5 mjesto s vremenom 9:35 dok je Delaš bio 8. s vremenom 9:55. U nastavku atletske sezone treba izdvojiti atletsko prvenstvo koje će se od 10. srpnja održati u turskoj Bursi. Na ovom natjecanju, u nacionalnoj vrsti u kategoriji juniora, bit će i član AK Sinj Petar Delaš.

Rezultat druge finalne utakmice 1. malonogometne lige. Igrano u sportskoj dvorani u subotu, 25.06.2011. Gledatelja: 120
Š.D. BRANITELJ – Š.D. DICMO     2 : 6   (2 : 3)
Š.D. BRANITELJ: Josip Galić, Tiho Perković (cap.), Branimir Grgić, Ivica Budimir Bekan, Petar Pavlinušić (1), Ante Jurko, Marko Lucić (1), Stipe Perić, Vlade Galić
Voditelj ekipe: Zoran Maleš

Š.D. DICMO: Veljko Podrug, Bože Gabrilo, Dino Rančić, Marko Ćapeta, Ante Lipotić Piroga, Ivica Bilan (1) (cap.), Zvonimir Zebić (1), Frane Blažević (4)
Voditelj ekipe: Ivica Bilan
Utakmicu sudili: Marinko Klarić Kukuz i Alen Kovačić

Proteklog vikenda na ŠRC 'Zdenko Pavela - Cato' održan je 4. memorijalni nogometni turnir za dječake 'Triljski branitelji 2011', koji se igrao u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

U Otoku zaređena tri đakona za svećenike



OTOK – jučer je u župi svetog Luke u Otoku Splitsko – makarski nadbiskup mons. Marin Barišić zaredio tri đakona za svećenike. Pred mnoštvom vjernika, roditelja, rodbine, svećenika i redovnica mons. Barišić je udijelio blagoslov za fra.Lukicu Vojkovića iz Otoka, fra.Ivana Antu Rozića iz Stuttgarda i don. Franju Prnjka iz Splita.
Koncelebriranom misnom slavlju je bio nazočan i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra.Željko Tolić, generalni vikar don.Ivan Čubelić,pastoralni vikar don. Drago Šimundža,dekan Cetinskog dekanata don.Stipe Ljubas, sinjski gvardijan fra. Bože Vuleta i brojni drugi svećenici predvođeni otočkim župnikom fra.Daliborom Grčićem, koji je po završetku mise zahvalio svima na ovom velikom danu za katoličku crkvu.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Ispiti za ribiče i ribočuvare

U organizaciji ŠRD 'Cetina Sinj', a prema pravilima Hrvatskog športsko - ribolovnog saveza u Sinju će se održati polaganje 'ribočuvarskog ispita'.
Edukacijom i dobivanjem značke ribočuvara, kao udruga se osnažujemo i smanjujemo nedozvoljene radnje na prostoru voda kojima gospodarimo.
Ispiti za buduće ribočuvare će se održati u utorak, 28. lipnja u 16 sati, u prostorijama OŠ 'Fra Pavla Vučkovića'. Istog dana, u 19 sati ribičke ispite će moći polagati i budući, mladi ribiči. Pozivamo sve spremne članove - ribiče da dođu i da se okušaju kao novi kadar udruge!
Bistro!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Andrija Hrgović prvak Hrvatske!

Nakon trećeg završnog dana natjecanja, seniorski prvak Hrvatske u preponskom jahanju postao je sinjski alkar Andrija Hrgović na konju Clear iz zagrebačkog KK Sv. Juraj.
Pehar za drugo mjesto također je otišao u alkarske ruke. Osvojio ga je Denis Gugić iz KK Karoca na konju Davita, dok je treće mjesto pripalo još jednom predstavniku KK Karoca Filipu Rožmarić na konju Cezar. Opširnije...  
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,45 sati možete pogledati film "Mamurluk 2".

Prohodnost cesta

Na glavnim cestovnim pravcima vozi se bez ograničenja. Tijekom dana gužve i zastoji su mogući na dionicama gdje su radovi kao i u blizini turističkih središta na obali.

Državna cesta D1, na dionici Knin do Gračac, zbog radova je zatvorena između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovaca ili autocestom A1.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.
IZVOR: HAK
...