Nedjelja, 27.06.2010.

Dragi prijatelji!




Obraćam Vam se žarkom molbom za pomoć.

Zovem se Žana Lelas i rođena sam 06.09. 1997. godine u Sinju s utvrđenom cerebralnom paralizom nakon nekoliko mjeseci iza poroda.

Danas živim u Vrlici, u malom gradu u kojemu nema škole specijalizirane za moje poteškoće, tako da svakodnevno putujem u Sinj u Centar “Juraj Bonači”, u školu koju jako volim!

Liječnici u Njemačkoj daju mi velike izglede i tvrde da bih prohodala uz operacijske zahvate i rehabilitaciju i to dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau (Behandlungszentrum Aschau im Chiemgau, Ortopadische Kinderklinik). Ovakav je način liječenja zahtjevan i skup. Moji me roditelji jako vole, moja mama Vesa i moj tata Goran. No, uz svu želju oni nisu u mogućnosti platiti iznos mog liječenja. A bez odlaska u Njemačku i bez spomenutih operacija moje će stanje biti sve teže. Ako se operiram i ako dragi Bog da, moći ću hodati. To bi mi bilo nadraže u životu.
Za svaku pomoć neka Vam dragi Bog stostruko uzvrati. Hvala Vam
Vaša Žana Lelas iz Vrlike!

TOLIKO PUTA MOLIMO BOGA DA UČINI ČUDO I PRITOM ZABORAVLJAM DA NAS JE BOG VEĆ OBDARIO DAROM ČINITI ČUDA: ON NAŠOM LJUBAVLJU I NAŠOM POMOĆI USLIŠAVA NAŠE MOLITVE! MOLIMO SE I ŽELIMO LI DA MALA ŽANA PROHODA, POMOZIMO JOJ!


Vaše novčane priloge možete uplatiti na sljedeći račun:
Račun u eurima-Splitska banka:
Ime i prezime: Veselinka Lelas (za Žanu)
Međunarodni bankovni račun broj: 40329150003
IBAN: HR 52 2330 0033 2007 9914 1
Sfiwft adresa (BIC) je : SOGEHR22


Račun u kunama-Splitska banka:
Ime i prezime: Veselinka Lelas (za Žanu)
Broj računa. 2330003-3141086047


HUMANITARNA UTAKMICA ZA ŽANU LELAS
Na igralištu NK Glavice je odigrana humanitarna nogometna  utakmica za pomoć pri liječenju djevojčice Žane Lelas iz Vrlike. Utakmica je odigrata u sklopu blagdana Svetog Ivana i Dana sela Glavice. Glavni inicijatror ove utakmice je leganda NK Glavice Rade Labrović, inače poznat po organiziranju sličnih humanitarnih aktivnosti. U natjecateljskom dijelu snage su odmjerili nogometni veterani Cetinskog kraja pojačani sa Zlatkom Canjugom  i Dalmatinski nogometni suci predvođeni selektorom Stjepanom Glavinom. Na kraju su slavili domaćini sa 3:2 .Pogotke za Cetinske veterane su postigli Nikša Domaze-Lošo dva puta i Frane Poparić, a za suce Josip Knezović i Jakov Titlić. Utakmicu je pratilo oko 200 gledatelja, a glavi je sudac utakmice bio Goran Proleta iz Opuzena.
Nakon utakmice je održana aukcija za Arsenalov dres, kojeg je nosio naš reprezentativac Eduardo Da Silva. Dres je na aukciji kupio bivši predsjednik NK Glavice Ivan Perić,  poznat kao veliki humanist i čovjek koji pomaže Zakladu „ Kap za Slap“ i teško bolesne tjelesne invalide. 
Utakmici je bio  nazočan i  Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba sa invaliditetom Dalmacije.Nakon zajedničke fotografije Rade Labrović je ispred ogranizatora Žani Lelas zaželjeo brzi oporavak te joj uručio 18.000,00 kuna koje je prikupio od ovog humanitarnog događaja.

Turnir "Stari mlin 2010."

Pored prekrasnog izvora rijeke Rude, kod konobe Stari mlin uskoro će započeti veliki boćarski turnir pod nazivom „Stari mlin 2010“, za kojeg prijave već  stižu iz čitave županije. Ekipe će se uz prestižne pokale boriti i za zagarantirani ukupni nagradni fond od 11 000 kuna, koji može biti i povećan zbog velikog interesa ekipa.Na turniru igraju dva igrača i njihova rezerva, a uplata po ekipi iznosi 250 kuna. Izvlačenje parova će biti 2.srpnja u 19 sati ispred konobe Stari mlin, koja priprema i zakusku na izvlačenju.Prijave se vrše na kontakt brojeve 835 – 178 ili 099 411 72 51.
Piše Petar Norac Kevo, Sportske Novosti