Subota, 27.06.2009.

OBAVIJESTGrad Sinj uputio je javni poziv svim ustanovama, udrugama i pojedincima da do 15. srpnja 2009.g. u pisanom obliku s obrazloženjem mogu podnijeti inicijative za dodjelu javnih priznanja i nagrada Grada Sinja. Prijedlozi se upućuju Odboru za javna priznanja.

šPORTSKE IGRE MALOLJETNIH HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA


FOTO:BZ PATRIOT

Na poligonu braniteljske zadruge Patriot na Dabru, ovog vikenda održavaju se športske igre maloljetnih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na igrama sudjeluje oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske kao i članovi srodne organizacije iz Bosne i Hercegovine. Branitelji se natječu u streljaštvu, potezanju konopa,igrama na karte,nogometu i balotama. Jučer su ovaj poligon i natjecatelje posjetili predstavnici Ministarstva branitelja i ministarstva regionalnog razvitka,kao i čelnici ove nacionalne udruge.

PLESNA REVIJA

Plesni klub "Korak po korak" Sinj u ponedjeljak, 29. lipnja, će održati plesnu reviju u velikoj dvorani na splitskim Gripama. Plesači s područja Splitsko-dalmatinske i šibensko-kninske županije izvest će 12 plesnih točaka. Kao gosti nastupit će KUD Filip Dević, Giulliano i band ciklus 81. Program će početi u 20,15 sati, a voditelj programa je ćubi Mihanović.

KONCERT GRADSKE GLAZBE SINJPovodom Dana državnosti, Gradska glazba Sinj sa svojim gostima večeras u 21,00 sat održat će prigodni koncert na Trgu Kralja Tomislava. Gosti sinjske glazbe bit će Gradska glazba Makarska, a u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u gradskom kinu.

SPORT

športska ribolovna društva "Cetina" iz Sinja i "Pastrva" iz Trilja organiziraju tradicionalno natjecanje žena u lovu na šarana. Natjecanje će se održati u nedjelju, 28. lipnja, na ribolovnom području Plana. Udruge osiguravaju pribor za ribolov, mamce i instruktore. U nedjelju poslijepodne, održat će se i natjecanje muškaraca u istoj disciplini. Organizatori pripremaju riblje specijalitete i izletnički grah te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natjecanje. Kontakt telefon je 098 537 651.

U Vitezu u susjednoj BiH danas, 27. lipnja, održava se Međunarodni ragbi turnir. Na ovom turniru pored domaćina Viteza nastupit će ekipe Tomislava iz Tomislav grada, Zadra i Sinja. U predigri seniorskog natjecanja svoje susrete odmjerit će kadeti Sinja,Viteza i Tomislava.