Petak, 27.06.2008.

POJAčANA KONTROLA PROMETA U CENTRU GRADASinjska policija narednih će dana raditi na uvođenju reda u prometu u samom centru Grada, osobito kod parkiranja vozila. Unatoč tome što postoji problem parkinga u Sinju, naročito u ljetnim mjesecima, kada dolazi i veći broj gostiju, policija će pojačati kontrolu prekršaja krivog parkiranja. Kršenje pravila bilo je vidljivo i do sada, no policajci nisu podnosili prijave. Ubuduće neće biti tako, kazao nam je pomoćnik načelnika PP Sinj za sigurnost cestovnog prometa Mirko Jandrek.

OSNOVAN INICIJATIVNI ODBOR ZA FORMIRANJE PODRUžNICE HKDU-a U SINJU

Dopredsjednik Hrvatske kršćanske demokratske unije Stipe Soldić u programu Hit radija kazao je da je u Sinju osnovan inicijativni odbor za formiranje sinjske podružnice HKDU-a. HKDU je nastao iz Hrvatske demokratske stranke, prve stranke na području Cetinskog kraja, koja je okupljala brojne uglednike i koja je dva puta bila koalicijski partner HDZ-a. Nakon posljednjih lokalnih izbora, zbog unutarstranačkog nezadovoljstva, većina članova sinjskoga HKDU-a prešla je u HDZ, a stranka je prestala s djelovanjem. Formiranje inicijativnog odbora prvi je korak do ponovnog osnivanja HKDU-a u Sinju. Za predsjednika je izabran žarko Delić Maći, koji je rekao kako je ova stranka u Sinju oduvijek imala svoje biračko tijelo. Dopredsjednik HKDU-a Stipe Soldić najavio je da će se Osnivačka skupština sinjskog HKDU-a održati u roku od dva mjeseca.

OBAVIJEST

Nakon što je mjesec dana bio zatvoren za promet most preko Cetine na Panju jučer je ponovno otvoren. Most je izgrađen 1905. godine, a zatvoren je bio zbog konzervatorskih radova, koji će se nastaviti i sljedećih 30-tak dana i to na sjeverozapadnom ogradnom zidu. Radovi su počeli u veljači ove godine, a njihova vrijednost je 2,2 milijuna kuna. Financijska sredstva za obnovu 65 metara dugog mosta osigurala je županijska uprava za ceste Split. Dodajmo da su se radovi izvodili uz stručnu pomoć Konzervatorskog odjela iz Splita.

PREDSTAVLJANJE KNJIGA

U organizaciji potpredsjednika HKDU-a Stipe Soldića i Udruge za očuvanje kulturne baštine sela Satric, sutra će se na mjesnom igralištu, s početkom u 20,00 sati, održati promocija triju knjiga. Dr. Marko Veselica promovirat će knjigu "Junak našega vremena" dr. Ante Kovačević "Posavski koridor smrti" te prof. Zdravko Tomac "Tuđmanizam i Mesićizam". U kulturnom dijelu programa nastupit će poznata imena Hrvatske estrade Duško Lokin, Alen Slavica te Crveni Koralji, a svoj dolazak su najavili i drugi gosti, kazao je Soldić.

OBAVIJEST

Povodom blagdana svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kotlenice, sutra, 28. lipnja, će se ispred špilje Vranjača održati prigodni kulturni program. Organizatori su KUD Pleter iz Dugopolja, obitelji Punda i Poglavarstva općine Dugopolje. Početak programa je u 20,00 sati za kada je najavljen obilazak špilje Vranjača, a u 20.30 sati nastupit će KUD Pleter.

Sinj: bazen se otvara u srpnju

Dogovoreno je to na sastanku između koncesionara Milivoja Bebića i Poglavarstva grada Sinja. Već danas (petak) ispustit će se voda iz bazena.
Gradski bazen ipak će biti otvoren za ljetnu sezonu. Dogovoreno je to na sastanku između koncesionara Milivoja Bebića i Poglavarstva grada Sinja. Već u petak ispustit će se voda iz bazena, a zatim će Grad Sinj osigurati nekoliko čistačica koje će temeljito očistiti školjku bazena. Nakon toga će se u bazen pustiti nova voda i gradonačelnik i njegovi suradnici se nadaju da bi bazen bio otvoren za upotrebu početkom srpnja.OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

KINO DANAS


FOTO: www.filmski.net

U sinjskom kinu večeras od 20 sati i 45 minuta igra američka povijesna romantična drama "Dvije sestre za kralja" u kojem glavne uloge igraju Natalie Portman i Scarlett Johansson. Film govori o dvije ugodne i simpatične sestre koje žive mirnim seoskim životom. No, njihovi ih ambiciozni otac i ujak, u maniri najžešćih svodnika, pokušavaju podati engleskom kralju Henryju Tudoru kako bi obitelji osigurale što veći društveni položaj i materijalnu dobit.

KRONIKA 92

PP SINJ, 26.06.2008.g., kriminalističkom obradom nad tridesetrogodišnjakom je utvrđeno da je dana 03.06.2008.g., na šibenskom području iz radnog kontejnera otuđio bankovnu karticu i osobnu iskaznicu dvadesettrogodišnjaka iz Varaždina, te je dana 04.06.2008.g., u poslovnici banke u Sinju lažno se predstavivši prevario djelatnicu banke i podigao novac. Slijedi KP po čl.224./Prijevara/ KZ.
IZVOR: PU SD