Ponedjeljak, 27.06.2005.

OTVORENA AUTOCESTA ZAGREB-SPLIT

Premijer Ivo Sanader službeno je sinoć oko 19 sati u Skradinu proglasio otvorenom autocestu Zagreb - Split, dugu 380 km. Cestu je zatim blagoslovio Ante Ivas, biskup šibenski.

Na početku svečanosti resorni ministar Božidar Kalmeta podsjetio je na povijest autoceste. Govorili su i Savka Dapčević Kučar, Zlatko Mateša, Ivica Račan. Ivo Sanader je istaknuo da je autocesta kralježnica Hrvatske.

U autocestu uloženo je 17 milijardi kuna bez PDV-a. Na trasi su sagrađena 292 objekta, a jedan od najvažnijih je tunela Mala Kapela. Cestu je gradilo 39 tvrtki od čega 6 stranih.

Premijer Ivo Sanader najavio je da je blizu odluka o dvije tarife cestarine za promet autoceste. S obzirom na različit intenzitet prometa ljeti i zimi, blizu je odluka o ljetnoj i zimskoj tarifi - istaknuo je premijer Sanader.

AKCIJA " VOLIM HRVATSKU" U TRILJU

U tijeku je javni natječaj Turističke zajednice Grada Trilja u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice" Volim Hrvatsku" pod sloganom "Više cvijeća manje smeća" za izbor najljepše okućnice privatne kuće te za izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stambene zgrade.

Prijave se zaprimaju do 30.lipnja telefonom na broj 832-510, pismeno na adresu Bana Jelačića 40 ili izravno u Uredu turističke zajednice grada Trilja. Prijave mogu sadržavati ime i prezime predlagača, adresu, kontakt telefon, a poželjno je predočenje fotografije kandidiranog objekta.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DAVORA DOMAZETA LOšE

U organizaciji Ogranka matice hrvatske iz Sinja u četvrtak 27.lipnja od 20,30 minuta održati će se promocija knjige Davora Domazeta Loše "Dani Kaosa". Knjigu će, uz autora, predstaviti fra Luka Tomašević.

LIDIJA RAJčIć PRVA, ANTE KATIć TREćI

Lidija Rajčić iz Atletskog kluba Sinj na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju u Ivanecu u ženskoj kategoriji osvojila je prvo mjesto, dok je Ante Katić iz Atletskog kluba Otok u muškoj kategoriji treći.

VRIJEME

Prevladava toplo i sunčano vrijeme. Poslijepodne posvuda vruće i sparno. Ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura zraka do 34 stupnja Celzijeva.