Utorak, 27.05.2014.

Uspješan nastup KUD-a Glavice na Međunarodnoj smotri folkloraKUD ‘Glavice’ od 21. do 25. svibnja 2014. godine uspješno je gostovalo u ltaliji, na Međunarodnoj smotri folklora održanoj u Riminiju.
KUD ‘Glavice’ na Smotri je predstavilo kulturnu baštinu Republike Hrvatske izvođenjem kola ‘Ero snonoga svijeta’ i tradicionalnog ‘Sinjskog kola’ uz pratnju muškog i ženskog pjevanja ‘Rera’, te diplara s mišinom.
Na Smori folklora ukupno je nastupilo 31 kulturno-umjetničko društvo iz 19 država.
Osim nastupa na Smotri članovi Društva iskoristili su putovanje i za razgledavanje prirodnih i kulturnih ljepota Italije, prvenstveno Riminija, te obilazak San Marina i Venecije.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jako subjektivni osvrt na GljevstockNeke stvari se ljudima jednostavno ne sviđaju. A druge vole. I ne znaju zašto. I mi ne znamo zašto ljudi vole Gljevstock.
Možda znamo neke razloge. Nema ograde. Nema kontrole. A opet nitko niti otpatke ne baca na pod, kamoli da nešto razbija ili se tuče. Nema represije. Svi su nasmijani, zadovoljni, svi su voljni pomoći bez traženja nečega zauzvrat. Svi plešu. Vole se svi bendovi bez obzira jesu dobri, loši, iz Sinja ili gosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tehnički pregledi i registracija traktora u Bisku

PP Sinj izvijestila je o akciji tehničkog pregleda traktora i traktorskih prikolica u triljskom naselju Bisko.
Tehnički pregledi obavljat će se sutra, 28. svibnja od 8 do 16 satiua dvorištu područne škole u Bisku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Braći Grčić srebro i bronca iz KarlovcaU Karlovcu je ovog vikenda održan Karlovac Open 2014 – 1st Korea ambasador kup u taekwondou. Od ostvarenih rezultata članova TK Stkwan vrijedi izdvojiti srebrnu i brončanu medalju za Sinjsku sekciju u olimpijskom taekwondo sportu koju su osvojili braća Silvijo i Petar Grčić.
Na natjecanju su nastupila 824 natjecatelja iz 95 klubova iz 17 država. Ekipa taekwondo kluba Stkwan zauzela je u ukupnom ekipnom poretku odlično 9. mjesto, osvojivši ukupno 16 medalja od čega 3 zlatne. Također je važno za napomenuti da su sa ovog natjecanja u Grad Sinj u kojem odnedavno djeluje sekcija TK STkwan, donešene dvije medalje u olimpijskom taekwondo sportu, koje su u osvojili braća Silvijo (seniori- srebro) i Petar (mlađi kadeti- bronca) Grćić. Nadamo se da će ovi izvrsni rezultati doprinijeti daljnjem razvoju taekwondo sporta u Gradu Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR