Petak, 27.05.2011.

DUZS i vatrogasci spremni za sezonuU organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i Hrvatske vatrogasne zajednice danas je  na području Grada Sinja, kod mjesta Gljev, održana vježba gašenja požara otvorenog prostora 'Kamešnica 2011'.

Vježbi su nazočili izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnik PU Splitsko-dalmatinske Ivica Tolušić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, pomoćnik ravnatelja i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, pročelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović,  zapovjednik PP NOS OS RH general Mate Obradović i brojni drugi gosti.
Foto galerija...
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Misa za poginule Maljkovčane

Sutra u 18 sati u crkvi Sv. Josipa u Maljkovu održat će se sveta misa zadušnica za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća te poginule Maljkovčane u Domovinskom ratu.
 U znak trajnog sjećanja na svoje sumještane, mještani Maljkova 23. prosinca 2008. godine u središtu mjesta ispred crkve podignuli su spomenik svim žrtvama Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata. Na jednoj su strani spomen obilježja imena žrtava poginulih i nestalih od 1941. do 1945. godine, a na drugoj šestorice poginulih policajaca koji su branili Maljkovo u Domovinskom ratu, kao i imena šestorice mještana Maljkova poginulih u obrani Vukovara 1991. godine. Misno slavlje predvodit će fra Pavao Vučković, kapelan u Glavicama rodom iz Maljkova.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izbori za vijeća nacionalnih manjina

Vlada Republike Hrvatske raspisala je izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne samuprave.
U gradovima Sinju i Vrlici izbori će se provoditi za predstavnike srpske nacionalne manjine.
Kandidature se zaprimaju u Gradskom izbornom povjerenstu u zgradi općinskog suda u Sinju, sutra, 28. svibnja i u nedjelju, 29. svibnja, od 9 do 13 sati, u utorak, 31. svibnja, do 20 sati, te 01.lipnja do 24 sata. Izbori za predstavnike nacionalnih manjina održat će se 10. srpnja 2011. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUD 'Krenica' u Vinkovcima

Kulturno-umjetničko društvo Krenica iz Gale sudjeluje na međunarodnoj smotri folklora u Vinkovcima.
Domaćin smotre, koja će se održavati od sutra do ponedjeljka, je KUD 'Izvor' iz Vinkovaca. Na susretu će sudjelovati 30-tak folklornih skupina, među kojima će biti 50 članova KUD-a Krenica.
KUD 'Izvor' prošlog ljeta je bilo gost KUD-a Krenica na večeri folklora u Gali.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena knjiga 'Zvonko Bušić'

U organizaciji triljske podružnice HSP dr. Ante Starčević, sinoć je u Trilju održana promocija knjige 'Zvonko Bušić' autora Tomislava Bilosnića.
Promociju je pratilo 80-tak nazočnih, kojima se na početku programa obratio predsjednik podružnice HSP dr. Ante Starčević Trilj Tomislav Delić.
O životu i djelovanju Zvoka Bušića govorio je autor knjige Tomislav Marijan Bilosnić, koji je pročitao pjesmu: 'Uskršnja molitva za Zvonka'. Na kraju se nazočnima obratio i Zvonko Bušić, koji je pozvao domoljube na zajedništvo i domoljublje koje nije sebeljublje i taština.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje programa Agencije za mobilnost i programe EU MLADI NA DJELU i CJELOŽIVOTNO UČENJE

1. lipnja 2011. u Sinju, Udruga MI iz Splita, kao kontakt točka Agencije za mobilnost i programe EU održat će prezentaciju programa Agencije za mobilnost i programe EU  i to programa Mladi na djelu i Programa za cjeloživotno učenje.
Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
...

Sinj: Proljetna deratizacija

Djelatnici Likomed veterine danas i sutra na području Grada Sinja obavljaju proljetnu deratizaciju javnih površina.
Deratizacija se vrši izlaganjem antikoagulanata 1. i 2. generacije. Mole se građani da zatrovane mamce ne diraju i ne premještaju.
Za sve dodatne informacije o deratizaciji građani mogu kontatirati Likomed veterinu na broj telefona 701 400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natjecanje u akrobatskom letenju

Aeroklub 'Sinj' sutra od 08,45 do 16 sati na sinjskom zračnom pristaništu organizira natjecanje u akrobatskom letenju radio upravljanim modelima.
Natjecanje će se održati u kategorijama F3A-osnovni i F3M. Nakon završetka službenog dijela natjecanja organizator je predvidio 'Freestyle' program u sklopu kojeg će biti moguće letjeti sa svim vrstama RC modela. Vrijeme predviđeno za let je 4 minute, a letenje ne ide u kategoriju službenih ocjenjivanja.
Na natjecanje su se prijavili modelari iz Zagreba, Velike Gorice, Zadra, Splita i Sinja. S obzirom na broj i imena prijavljenih modelara, organizator očekuje kvalitetan program i odličnu prezentaciju ovog sporta u Cetinskom kraju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Petak 27. svibnja
NOGOMET
33. kolo 3. HNL –jug, 17,30 Velebit-Hrvace

Subota 28. svibnja
30. kolo 2. HNL, 17,30 h Vinogradar-Junak

Sinjsko zračno pristanište(Piket)
08,45-16,00, Otvoreno natjecanje u akrobatskom letenju radioupravljanim modelima „Sinj 2011“

BOĆANJE
14. kolo 2. Hrvatske lige
HE Dubrovnik-Otok

IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina do ponedjeljka je akcijski avanturistički film 'Brzi i žestoki 5', koji će se prikazivati s početkom u 20,15 sati. Od danas do nedjelje, od 18,30 sati, u sinjskom kinu prikazivat će se animirani film 'Rio' koji je sinkroniziran na hrvatski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi uz uglavnom povoljne vremenske uvjete. Na dionicama gdje traju radovi upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je izlazni krak na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba.

Kroz tunel Sveti Rok na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi uz ograničenje od 80 km/h.
IZVOR: HAK
...