Četvrtak, 27.05.2010.

Sveukupni pobjednik 4. Olimpijskog dječjeg festivala vrtića je dječji vrtić Maslačak 2Sveukupni pobjednik 4. Olimpijskog dječjeg festivala vrtića je dječji vrtić "Maslačak 2". Na festivalu kojeg je organizirao Dječji vrtić "Bili cvitak" i Zajednica športskih udruga Grada Sinja sudjelovalo je 12 ekipa. Na Gradskom stadionu jutros je sve bilo u znaku dječje pjesme, radosti i igre. Festival je otvorio i pročitao olimpijsku prisegu gradonačelnik Ivica Glavan. Oko 250 djevojčica i dječaka natjecalo se u 5 disciplina.
U kategoriji štafeta 4 x25 m. kod djevojčica slavio je dječji vrtić Trilj, a kod dječaka Bili Cvitak 1.
Najbolji na 50 metara bili su Ana Vukas iz Trilja i Josip Vrdoljak Colo iz dječjeg vrtića Trilj.
U skoku u dalj bolji od ostalih bili su Marko Ćorić iz ekipe Vrapčić/Zvončić i Anđela Zebić vrtić Ana Dicmo.
U bacanju loptice najbolji su bili Roko Klapež ekipa Vrapčić/Zvončić, a kod djevojčica Petra Škalic iz iste ekipe.
U nogometu pobjednički pehar kod dječaka osvojio je je vrtić Bili cvitak 1, a kod djevojčica Sretno dijete iz Hrvaca.
Ferplej pehar pripao je dječjem vrtiću Žabica Otok.
Pobjednički pehar ravnateljica Bilog Cvitka Dijana Župić uručila je najboljima, a to je dječji vrtić Maslačak 2.
Fotografije možete pogledati u Foto galeriji.

Predstavljanje knjige HRVATSKI NACIONALNI SIMBOLI

Ogranak Matice Hrvatske u Sinju organizira predstavljanje knjige HRVATSKI NACIONALNI SIMBOLI dr.sc. Maria Jareba. Predstavljanje će se održati večeras u 19,30 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju. Prestavljači su prof. Stjepan Bekavac i sam autor.

"Gimnastičko vježbanje kao prevencija ovisnosti“

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti ''Sinj – grad zdrave mladeži'' koji se provodi u svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja i cetinskog kraja.
U sklopu navedenog projekta Udruga Novi put u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Sinja organizira natjecanje u gimnastici pod nazivom „Gimnastičko vježbanje kao prevencija ovisnosti“....

Alkar ponovno u A1 ligi

Alkar  je u posljednjoj utakmici  kvalifikacija za ulazak u A 1 ligu  pobjedio Belišće s 81:70. Pred nešto manje od tisuću gledatelja sinjski košarkaši svoj povratak bučno su proslavili s svojim vjernim Maliganima. Sama utakmica bila je na kraju rutina do još jedne pobjede, jer kada je trebalo sinjski košarkaši znali su povećati prednost pred simpatičnim gostima koje je s 25 koševa predvodio kapetan Preglej s  dok je u redovima Alkara 23 koša postigao Češković. Pored Alkara novi prvoligaš je i riječki Kvarner.

Radionica "Djeca s govorno jezičnim poremećajima - kada potražiti pomoć logopeda"

U okviru obilježavanja Dana vrtića u dječjem vrtiću Maslačak danas, 27. svibnja, će se održati radionica za roditelje. Tema  radionice je „ Djeca s govorno jezičnim poremećajima -  kada potražiti pomoć logopeda“. Predavanje će se održati u dvorani vrtića Maslačak na Šaliji u 18,30 sati, a otvoreno je za sve zainteresirane roditelje.

Svečano otvaranje Gospodarske zone Čaporice TrilJ

Grad Trilj i tvrtka Conex trade  sutra, 28. svibnja, će upriličiti svečano otvaranje Gospodarske zone Čaporice Trilj. U okviru svečanosti bit će prezentiran proizvodni pogon tvrtke Conex trade d.o.o. za preradu sitne plave ribe, koji je jedan od prvih izgrađenih pogona u Zoni i u kojem je zaposlenje pronašlo 85 radnika. Svečanost  započinje u 12  sati.

"Ne toni u ovisnost, zaslužuješ bolje“

Savjet mladih grada Sinja u petak, 28. svibnja, organizira predavanje za učenike srednjoškolskih ustanova pod nazivom „Ne toni u ovisnost, zaslužuješ bolje“. Predavač je mr. kriminalistike Dubravko Klarić, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade Republike Hrvatske. Osim učenika, na predavanje su pozvani i njihovi roditelji.
Predavanje će se održati u dvorani Alkarskih dvora u 19 sati.

Pučko sinjsko kazalište na Državnoj smotri amaterskih kazališta

Pučko sinjsko kazalište sutra, 28. svibnja, će na Hvaru u sklopu Državne smotre amaterskih kazališta izvesti predstavu „Veliki Zavodnik“ Mira Gavrana.

boksački znalac i AIBA sudac Martin Tadić u Azerbajdžanu dobio treću zvjezdicuNa nedavno završenom svjetskom boksačkom prvenstvu za juniore koje se održalo u glavnom gradu Azerbajdžana, hrvatski boks je dobio veliko priznanje. Naime, 45-godišnji  ugostitelj iz Sinja, poznati boksačku as, vrsan boksački znalac i AIBA sudac Martin Tadić je u Azerbajdžanu  dobio treću zvjezdicu za svoj rad. Osobno unapređenje i cerifikat mu je uručio predsjednik AIBE Dr.Ching Kuo Wo.Tadić je tako postao jedini boksački sudac sa prostora bivše države koji ima tri zvjezdice, te je ušao u krug 44 najbolja suca svijeta. ...

Stanje na cestama

Na autocesti, A1, od čvora Brinje do tunela Sveti Rok, na dvije dionice, zbog radova, prometuje se jednim kolničkim trakom, dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK