Srijeda, 27.05.2009.

VELIKI USPJEH SINJSKIH MAžORETKINJASinjske mažoretkinje su na 13. Državnom prvenstvu u mažoret plesu osvojile 11 medalja i to, 5 zlatnih i 6 srebrenih.
Zlatne medalje su osvojile u sljedećim disciplinama: ml. juniori exibition corp, juniori parad corp, juniori grupa s rekvizitima, seniori parad corp, te Stipana Domazet u solo s rekvizitima kadeti.

Srebrene medalje su osvojile u sljedećim disciplinama: ml juniori grupa s rekvizitima, Ana i Petra Vučić duo s rekvizitima ml. juniori, Ana Buljan i Stipana Domazet duo s rekvizitima kadeti, Tea Radinović i Tea Milanović-Litre duo s rekvizitima juniori, Jelena Talaja solo s rekvizitima kadeti i Tea Radinović solo s rekvizitima juniori.

Velik uspjeh postigle su i najmlađe članice sinjskih mažoretkinja koje su u Standardnoj mažoret kategoriji u konkurenciji od 20 gradova iz cijele Hrvatske osvojile 6. mjesto.

Zahvaljujući postignutim rezultatima sinjske mažoretkinje će na sljedećem prvenstvu Europe u mažoret plesu koje će se održati početkom listopada u Hrvatskoj točnije u Kaštelima, kao dio reprezentacije braniti boje Hrvatske u 10 disciplina.

ODRžANA SJEDNICA žUPANIJSKOG POGLAVARSTVA

Na jučerašnjoj sjednici županijsko poglavarstvo je donijelo odluku o sufinanciranju izade planske dokumentacije za projekt dva etno-eko sela na području grada Trilja, prema kojoj je za Voštane namijenjeno 80 tisuća kuna, a za Grab 70 tisuća kuna.

županija je 10 tisuća kuna namijenila za sinjsku Gimnaziju Dinka šimunovića za međunarodnu suradnju s Gete institutom, te 45 tisuća kuna za financiranje video nadzora u Oš Dinka šimunovića u Hrvacama. Dječjem vrtiću u Hrvacama iz županijskog je proračuna za uređenje dvorišta namijenjeno 12 tisuća kuna.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Autoškola Semafor provodi edukativnu akciju "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu". Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi a bit će obuhvaćeno oko 830 djece s područja Cetinskog kraja, Solina i zaleđa Kaštela. Jutros su joj nazočile 2 grupe djece iz dječjeg vrtića Maslačak, a u 16,00 sati na rasporedu su djeca treće grupe vrtića Maslačak.

POčELE PRIPREME ALKARA ZA 294. SINJSKU ALKU

Alkari su jučer prvi put ove godine imali pripremni trening za 294. Sinjsku alku. Pripreme alkara održavat će se dva puta tjedno, utorkom i petkom, do 1. srpnja, a od 1. srpnja do 9. kolovoza pripremat će se svaki dan. Na alkarsko trkalište alkari će izići oko 17. srpnja

"DAN VRTIćA"

Dječji vrtić Bili cvitak Sinj nizom akcija obilježava "Dan vrtića". Danas, 27. svibnja, će se održati predavanje za roditelje i odgajatelje na temu: Dijete u obiteljskom trokutu. Predavanje će se održati u 19,30 u dvorani samostana čudotvorne Gospe Sinjske, a voditelj je fra Bože Vuleta. U program je uključen i cvjetni korzo u okviru kojega će djeca obučena u cvjetove prošetati ulicama Grada.

OBAVIJEST IZ AEROKLUBA SINJA

Aeroklub Sinj organizira upis novih kandidata za osnovnu padobransku obuku. Upis je otvoren do 6. lipnja do 19,00 sati, kada će se u prostorijama Aerokluba održati prvi radni sastanak sa prijavljenim kandidatima. Dodatne informacije kao i prijave mogu se realzirati kod voditelja padobranske sekcije na broj mobitela 098/186-5460.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira izlet na Orlove stine i Panj. Izlet će se realizirati sutra, 28. svibnja, a svi zainteresirani članovi mogu se prijaviti još danas u tajništvu Udruge ili na broj telefona 821-262.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Iz gradskog društva Crvenog križa i kluba dobrovoljnih darivatelja krvi iz Trilja najavljena je nova akcija darivanja krvi koja će se održati u petak, 29. svibnja, od 9 do 13 sati u triljskom restoranu Dalmacija. Organizator je pozvao sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji i daruju krv za potrebe transfuzijskog odjela bolnice u Splitu.