Utorak, 27.05.2008.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"U prvom tjednu prikupljanja odjeće koju je organizirala udruga "Srma" iz Sinja za potrebe štićenika Zavoda za rehabilitaciju fra Ante Sekelez u Vrlici akcija je naišla na vrlo dobar odaziv naših sugrađana rekla je za Hit radio predsjednica udruge Snježanka Jadrijević. Potrebe Zavoda za odjećom su vrlo velike tako da će se akcija nastaviti do 6. lipnja, a sugrađni i dalje mogu donositi ljetnu odjeću, posteljinu , ručnike i ljetnu obuću niskih potplata u prostorije Pučkog kazališta u gradskom kinu. Odjeća se prikuplja ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10 do 12, a utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati.

DONACIJA ZA 25 STARIH I NEMOćNIH OSOBA U OTOKU

Katolička, karitativna i volonterska udruga svetog Vinka Paulskog koja u Otoku djeluje pod imenom "Konferencija svetog Luke" ovoga će tjedna u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa iz Sinja darovati 25 starijih i nemoćnih osoba s područja općine Otok prigodnim poklon paketima. Donacija od 4000 kuna koja je pristigla od donatora koji želi ostati anoniman podijeliti će se 6 najpotrebitijih osoba s tog područja. Do kraja školske godine mlađi iz Udruge posjetiti će i darovati štićenike centra Juraj Bonnaći u Sinju. Inače, ova udruga, kako kaže njena predsjednica Anđelka Samardžić, već nekoliko godine stalno pomaže starijim i nemoćnim osobama sa područja Općine Otok.

OBAVIJEST

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Učilište Algebra provode informatičko obrazovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja te djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Zainteresirani se mogu prijaviti svom savjetodavcu u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, do 31. svibnja, uz uvjet da su na zavodu najmanje 30 dana.

OBAVIJEST

županijska uprava za ceste obavijestila je kako će zbog izvođenja radova na sanaciji mosta na Panju na javnoj cesti Hrvace-Rumin od sutra do 1.srpnja za sav promet biti zatvorena ta dionica ceste. Obilazni pravac je lokalna cesta Satrić-Rumin te državna granica BiH, Obrovac Sinjski-Sinj i ostale razvrstane ceste na tom području.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras od 20 i 3o sati prikazuje se hrvatski film " što sa sobom preko dana". Trojicu muškaraca s užasnim biografijama i krvavim mrljama na osobnoj povijesti redateljica Ivona Juka je predstavila pred kamerom kao punokrvna živa bića, ne upadajući ni u zamku da im drugi put sudi, niti u još goru zamku da ih pučkim sociologiziranjem opravdava i humanizira.
"što sa sobom preko dana" utjelovljuje upravo onu vrstu dokumentaristike koja je danas svjetski trend: angažiranu, socijalno osviještenu, "novinarski" iscrpno istraženu, a opet filmski zanimljivu i vizualno živu.

SPORT

Uprava nogometnog kluba Junak nakon poraza od Hrvaca i izgubljenog 1. mjesta 3. HNL-Jug odlučila se na prekid suradnje sa dosadašnjim trenerom Sinišom Jalićem. U preostala dva službena susreta prvu ekipu voditi će trener kadeta žarko Novaković, a to je već danas poslijepodne kada u 17 sati u Solinu Junak igra protiv nogometaša Solina polufinalni susret županijskog nogometnog kupa. Novaković će voditi i ekipu u subotu u posljednjem kolu ligaškog natjecanja kada Junak gostuje kod Neretve u Metkoviću.

Zavičajno društvo iz Aržana već 4. godinu zaredom održava Memorijalni šahovski turnir u spomen na pripadnika 1. Gardijske brigade "Tigrovi" Petra žaju. Pozvali su sve šahistice i šahiste kao i zaljubljenike i prijatelje šaha da se prijave na turnir koji će se održati 8. lipnja.