Subota, 27.05.2006.

JADRANKA KOSOR DODIJELILA 16 STANOVA HRVATSKIM BRANITELJIMA

U ulici Miljenka Buljana jutros je dodijeljeno 16 stanova hrvatskim braniteljima Domovinskoga rata. Radi se o stanovima iz programa zbrinjavanja hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskoga rata kao i obiteljima poginulih i umrlih branitelja. U tijeku je i završnica izgradnje još 12 stanova iz istoga programa i iste namjene koji će se dodijeliti u najskorije vrijeme.

Domaćini programa bili su sinjska Hvidra i Grad Sinj. Mnogobrojne uzvanike iz županije i ministarstva pozdravio je gradonačelnik Nikola Tomašević, a ispred županije splitsko dalmatinske župan Ante Sander. U programu je govorila i resorna ministrica Jadranka Kosor koja je svečano i uručila ključeve stanova. Nakon protokolarnog dijela ministrica je položila vijenac i zapalila svijeću na spomenik poginulima u Domovinskom ratu ispred Gradske uprave.

PRDSTAVLJENA BROšURA KONJIčKOG SPORTA


Na sinjskom Hipodromu u nazočnosti vodećih ljudi turističke zajednice jučer je održano zanimljivo predstavljanje brošure konjičkog športa u funkciji razvoja turizma i turističke djelatnosti Sinja i Cetinskog kraja. Direktor turističkog ureda Sinja Ante Latinac kaže kako je ova brošura korak naprijed u turističkoj ponudi Cetinskoga kraja.
Direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Mili Razović istaknuo je kako je predstavljena brošura samo jedna od niza aktivnosti kojima se želi oplemeniti turistička ponuda ovoga dijela Dalmacije.
Sportski turizam jedan je od važnijih dijelova selektivnih oblika turizma, a posebno u ruralnom dijelu Dalmacije koji ne može sam inicirati ponudu- mišljenja je pročelnik Upravnog odjela za turizam i šport u županiji Joško Stella.

SASTANAK GSV U žUPANIJI

U županiji splitsko-dalmatinskoj održan je sastanak predstavnika Gospodarsko-socijalnog vijeća županije na kojoj je jedina točka dnevnoga reda bilo aktualno stanje u tvornici Dalmatinka Nova. Sastanku na kojem su nazočili i poslodavac i sindikati predsjedala je dožupanica Anđelka Vuko. Kako je za naš radio istaknu Jozo Marić potpredsjednik ovoga vijeća upravi i sindikatima predloženo je da naprave zajednički sporazum kako bi kroz tri mjeseca kontrolirali postavljene obveze između sindikata i uprave.
...

KINO DANAS

Gradsko kino u Sinju večeras vam prikazuje s početkom u 20,45 minuta film Jasmile žbanić "Grabavica". U drami glume Mirjana Karanović, Luna Mijović, Leon Lučev i Kenan ćatić. Grabavicu u sinjskom kinu možete pogledati i u subotu i nedjelju u istom terminu.

SPORT

U nedjelju se nastvlja galopska sezona u Sinju i Cetinskom kraju. Galopski klub Vreba iz Hrvaca u okviru deset godina uspješnog rada i postojanja organizira desete Međunarodne galospke trke s napoznatijim grlima Hrvatske i susjednih zemalja. Iz organizacije Branko Zorica ističe spremnost na prihvat galopera i mnoštva posjetitelja nedjeljne galopske fešte koja započinje u 16 sati. Dodajmo kako će se kroz program natjecanja održati 4 međunarodne trke uz pokroviteljstvo županije splitsko-dalmatinske i općine Hrvace.

Finale županijskog nogometnog kupa održat će se također u nedjelju u Hrvacama s početkom u 17,30 minuta. Ljubitelji nogometa uz Kamišare navijače Hrvaca zajedno uz nogometaše domaćina brane športski naslov prošlogodišnjeg pobjednika županijskog kupa.

VRIJEME

Poslijepodne još toplije s temperaturom do 29 stupnjeva Celzijevih.