Petak, 27.05.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U uredu gradonačelnika grada Sinja točno u 12 sati počela je 100. sjednica gradskog poglavarstva na kojoj će se raspravljati o 8 točaka dnevnoga reda.

Na dnevnom redu sjednice naći će se prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda, informacije o zaključku Ureda za inspekcijske poslove - odjel inspekcijskog nadzora u Splitu za ostala područja Splitsko-dalmatinske županije u svezi s investicijom Grada u ulici Ante Starčevića u Sinju.

Na današnjoj sjednici razmatrati će se i prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za ustupanje radova dobave elektromaterijala za javnu rasvjetu.

Razmotriti će se prigovor protiv Odluke o odabiru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za ustupanje usluga higijeničarske službe na području Grada Sinja, kao i dopis organizacije AIESEC Split u svezi realizacije projekta Internacional summer program.

Također će se razmotriti zahtjev Viteškog alkarskog društva Sinj za financijsku pomoć za organiziranje velike izložbe pod nazivom "Sinjska Alka 1715-2005- Obnova i zaštita" kao i zamolba za postavljanje zabrane parkiranja u Istarskoj ulici, posljednja točka dnevnog reda su zahtjevi građana upućeni poglavarstvu.

PRIOPćENJE KOALICIJE "PREPOROD"

Izboreni stožer Koalicije preporod danas je uputio priopćenje za javnost u kojem žele istaknuti kako je postojeće gradsko poglavarstvo raspisalo natječaj u narodnim novinama za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog stručnog suradnika za poljoprivredu i 3 komunalna inspektora.

Kako ističu iz natječajnih uvjeta je očigledno da se prije formiranja novog poglavrstva pobjedničke koalicije Preporod želi uhljebiti podobne članove do jučer vladajuće koalicije HDZ-HKDU-a koji su do sada poslove u gradskoj upravi obavljali kao pripravnici i zamjene za odsutne službenike.

U svom priopćenju za javnost izborni stožer Preporoda ističe kako se ovih dana užurbano raspisuju natječaji i za druge važne funkcije i poslove u gradu Sinju primjerice natječaj za novoga direktora Turističke zajednice grada Sinja, te drže kako je to jedan u nizu nekorektnih i nedopustivih poteza gradonačelnika Mate Jukića i poglavarstva nakon što su poznati pobjednici lokalnih izbora.

AKCIJA UNICEF-a

Već nekoliko mjeseci traje akcija UNICEF-a naziva " Svako dijete treba obitelj"
Cilj akcije je udomljavanje oko 1600 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja se trenutno nalaze u domovima za nezbrinutu djecu širom Hrvatske - potvrdila je ravnateljica UNICEF-ova centra za Hrvatsku Tanja Radočaj.

Unicef je za akciju udomljavanja djece otvorio i besplatni telefon 0800-1009, a svi oni koji žele pripomoći oko udomljavanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogu se javiti na 060-90-01.

KARAVANA " DA SE NE ZABORAVI" U SINJU

Udruga hrvatskih dragovoljaca grada Sinja s Udrugom branitelja Podravke iz Koprivnice već petu godinu zaredom organizira Karavanu pod nazivom "DA SE NE ZABORAVI" 2 i pol tisuće kilometara Lijepom našom Hrvatskom.

Tako će 30-tak branitelja s 10-15 automobila obilaziti sve županije gdje će na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima zapaliti svijeću i uputiti riječi molitve. Ove godine pokroviteljstvo nad Karavnom prihvatila je ministrica branitelja i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Karavana se u Sinju očekuje danas gdje će se okupiti pred spomen obilježjem poginulim braniteljima Domovinskog rata Cetinskog kraja, ispred zgrade gradske uprave te zapaliti svijeće. Poslije toga poklonit će se braniteljima na groblju sv. Frane.

SPORT

U Trogiru je jučer počelo 9 državno prvenstvo mažoretkinja i 5 državno prvenstvo u Tvirlingu .Na natjecanju koje će trajati tri dana sudjeluje 28 gradova iz cijele Hrvatske.

Već prvoga dana natjecanja sinjske mažoretkinje polučile su iznimno dobar rezultat u više kategorija natjecanja u pojedninačnim solo nastupima naše mažoretkinje osvojile su 2 prva mjesta, a u grupnom natjecanju tvirlinga drugo.

Aero-klub Sinj organizira upis kandidata za osnovnu padobransku obuku koja će se teoretskim dijelom provoditi u učionici Aero-kluba i padobranskom poligonu Zračnog pristaništa Sinj gdje će se provoditi i praktični dio, tj.padobranski skokovi.

Početak teorijskog dijela obuke je 4. lipnja, a provedbe skokova 18. i 19 .istog mjeseca.
Upis za sve zaintersirane od 18 ili od 16 godina uz pisanu suglasnost roditelja ili staratelja otvoren je do 1.lipnja, a prijave se vrše na broj mob: 098/423-897.

U sportskoj dvorani jučer je odigrana završnica Kupa lige Ivan Akrap. Na sinjskom parketu slavila je momčad MNK - Torcida iz Otoka koaja je rezultatom 7:4 pobijedila drugoplasiranu ekipu Parfumerije Maxima.


VRIJEME

Prevladava sunčano i vrlo toplo vrijeme, slično će se zadržati do kraja dana.Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 stupanj Celijzijev.