Ponedjeljak, 27.04.2020.

Otvara se Muzej Sinjske Alke


Muzej Sinjske Alke od sutra, 26. travnja  otvara vrata posjetiteljima.
Kako doznajemo od ravnatelja Borisa Filipovića-Grčića unutrašnjost prostora je dezinficirana, postavljene su oznake o mjerama socijalne distanciranosti te su postavljeni dezinficijensi za ruke na ulazu.
Ravnatelj kaže kako za sada ne očekuju veći broj posjetitelje kao ni grupne posjete. Ipak, propisane su mjere kako u Muzej skupno može ući do 5 osoba uz poštivanje socijalne distance. Radno vrijeme Muzeja bit će uobičajeno svakim danom od 8 do 16 sati dok će i nadalje za posjetitelje biti zatvoren ponedjeljkom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni međugradski promet još ‘na čekanju’


Danas je počela prva faza relaksacije mjera, koje je Stožer CZ donio u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.
Jedna od njih je vraćanje linija javnog gradskog i prigradskog prometa s posebno reguliranim voznim redovima, uz naplatu putnih karata. Do daljnjega, javni međugradski promet nije uspostavljen, pa tako ni na relaciji Sinj – Split te Sinj – Knin.
Sukladno odluci županijskog Stožera, iz Sinja prema Splitu nastavlja se prijevoz na posebnim linijama zaposlenika za koje je poslodavac iskazao potrebu, uz predočenje propusnica, odnosno iskaznica Civilne zaštite te je i dalje besplatan. Do izmjene je došlo samo na jednoj liniji i to na onoj koja je iz Splita za Sinj vozila u 17,30 sati. Od danas će autobus iz Splita za Sinj na toj liniji voziti u 21,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR