Nedjelja, 27.04.2014.

Papa Ivan XXIII. i Papa Ivan Pavao II.Ivan XXIII. i Ivan Pavao II. bit će proglašeni svetima 27. travnja 2014. Predviđa se da će kanonizaciji dvojice papa prisustvovati više od milijun vjernika. Ovom prigodom prisjetimo se njihovih životnih putova. Opširnije...
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

U nedjelju jubilarna deseta Korida u Dicmu

DICMO – U nedjelju će se, u industrijskoj zoni u Dicmu održati tradicionalna deseta korida. Posjetitelje očekuju atraktivne borbe bikova, a najviše pažnje plijeni obračun između Goluba (vlasnik M. Radanović iz Kladnica) i Ruška (vlasnik I. Vitić iz Sinja).

U borbama za šampiona u poluteškoj kategoriji bik koji bude pobjednik svome će vlasniku donijeti 20,000 kuna, a nagrada za drugoplasiranog je 10,000.

Osim borbi bikova, organizatori najavaljuju i još zanimljivosti za gledatelje: – Očekujemo nekoliko tisuća posjetitelja koji će vjerujem uživati u borbama bikova, glazbi uživo, atraktivnim plesačicama te bogatom izboru jela i pića – rekao je jedan od organizatora Jakov Kokan.

Glavni organizator je USB Commerce Dicmo, a pokrovitelji Splitsko-dalmatinska županija, Grad Sinj i Općina Dicmo.
Početak je u 12 sati.
Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Alkar rutinirano do treće pobjede nad KvarneromAlkar je i treći put ove sezone kao pobjednik izašao iz ogleda protiv riječkog Kvarnera, što i ne čudi s obzirom na to su gosti doputovali bez Salamuna, dok je Škifić cijeli susret prosjedio na klupi. Sinjani su se dugo tražili u ovom susretu, proigrali tek sredinom treće četvrtine, ali i to je bilo sasvim dovoljno da rutinirano upišu treću pobjedu u Ligi za prvaka.
Alkar – Kvarner 75:56 (18:18, 19:16, 21:11,17:11)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR