Petak, 27.04.2012.

Održana akcija 'Turist u svom gradu'

Turistička zajednica Grada Sinja danas je provela edukativnu akciju 'Turist u svom gradu'. U okviru akcije, građanima Sinja omogućili su besplatno razgledavanje grada uz pratnju turističkih vodiča. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju otvorena turistička agencija



Danas je u ulici Andrije Kačića Miošića svečano otvorena prva sinjska turistička agencija. Uz prigodni program agenciju je otvorio sinjski gradonačelnik Ivica Glavan. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Konstituirajuća sjednica HDZ-a Sinj

Jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog odbora HDZ_a Sinj na kojoj je jednoglasno izabrano novo predsjedništvo stranke koje će u sljedeće 4 godine kreirati politička stajališta politiku stranačkih aktivnosti. Za potpredsjednike stranke izabrani su Tihomir Radović, Hrvoje Markulin i Anđelko Bilandžić. Dužnost tajnika obnašat će Ante Poljak, dok je za rizničara izabran Denis Bezić.
Na 2. sjednici u kvalitetnoj raspravi oko programa rada u sljedeće četiri godine, donijeta je odluka oko detaljnije izrade programa i strategije rada stranke s naglaskom na kvalitetnije posvećivanje pažnje prema svim temeljnim ograncima.
Istaknuta je potreba jasnog artikuliranja gradskih problema te poticanje njihovih rješenja kroz institucije grada Sinja, a posebno kroz gradsko vijeće u kojem HDZ ima šest vijećnika koji imaju punu potporu Gradskog odbora u svom radu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Podjela sakramenta svete potvrde



U sinjskoj župi ovog vikenda sakrament svete potvrde primit će 300 -njak krizmanika. Krizmena slavlja održat će se sutra i u nedjelju s početkom u 10 sati. Generalni vikar splitsko-makarske Nadbiskupije msgr. Ivan Čubelić sutra će podjeliti sakrament svete krizme za 170-tak krizmanika iz Brnaza, Glavica, Lučana, Karakašice, Suhača, Jasenskog i Radošića. Sveto misno slavlje u nedjelju će predvoditi nadbiskupov delegat monsinjor Josip Delić koji će podjeliti sakrament svete krizme za 140-tak krizmanika iz Varoša i Podvaroša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rječilište u Galeriji Sikirica

Rječilištarci se ovog petka pripetavaju poezijom u sinjskoj Galeriji Sikirica. Osnivačica i moderatorica Rječilišta Irena Delonga u Sinj dovodi šaroliko, veselo i bučno društvo pjesnika koje svakog utorka možete pronaći, poslušati i upoznati u splitskom klubu Ghetto. Rječilištarci dolaze punih ruku pjesama, a najviše ćete ih razveseliti ako im vratite istom mjerom i pridružite im se u čitanju. Večeras u 20 sati otkrijte zašto najviše vole utorak, što su sve naučili zahvaljujući Rječilištu, gdje su sve gostovali, tko im je dolazio u posjet, koje pjesme su našle svoje stranice u njihovom prvom zborniku. U galeriji Sikirica večeras će vas 'izriječiti' Ivana Čagalj, Nada Topić, Tonita Popović, Siniša Kekez, Dragan Smolčić i Irena Delonga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan zanimljiv športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

Petak 27.travnja
Rukomet
1. HRL 24. kolo 19,30h ŽRK Koka - ŽRK Sinj

Subota 28. travnja
Košarka
A1 liga 8. kolo za ostanak 19,30h Alkar-Kvarner

Nogomet
2. HNL 26. kolo 17,00h Junak-Radnik
4. HNL jug skupina B 22. kolo 17,00h GOŠK-Glavice
17,00h Kamen-OSK
ŽNL 23. kolo 17,00h Hvar-Tekstilac
17,00h Vrlika-Poljičanin

Rukomet
2. HRL jug 21. kolo 16,30h Kamičak - Split 2
18,00h Hrvatski Dragovoljac - Trilj PV

Odbojka
2. kolo kvalifikacija za 1 B ligu 19,00h ŽOK Đakovo - ŽOK Sinj

Nedjelja 29.travnja
Nogomet
3. HNL jug 29. kolo 16,30h Hrvace-Jadran KS

Atletika
10,00h Otok 6. brdska utrka Kamešnica 2012.

Boćanje
3. HBL 10. kolo
Trilj-Velebit
Lišani-Otok

1. županijska liga 11. kolo
Sutvid Brač-Mačkula
Sinj-Pržina

2. županijska liga 11. kolo
Bitelić-Sveti Ante
Salona-Sinjal

3. županijska liga 11. kolo
Potravlje-To je to

IZVOR: WWW.FERATA.HR