Srijeda, 27.04.2011.

Konferencija KUS-a Sinj

U Galeriji Sikirica danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen program Kulturno umjetničkog središta Sinj za mjesec svibanj, pod nazivom 'Svibanj mjesec filma'.
Konferenciju su održali v. d. ravnatelja KUS-a Boris Filipović Grčić, glavni urednik Sinjskih novina Vito Perić i voditeljica podružnice KUS – galerija Sikirica Dragana Poljak Modrić, koji su i izradili program.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Rezultati literarnog natječaja

Povodom obilježavanja 'Tjedna dobre knjige', koji je održan od 14. do 20. travnja 2011. godine, udruga 'Cjelovit život' organizirala je natjecanje u literarnim radovima za sinjske srednjoškolce, na temu 'Putovanje'.

Najbolje radove odabirao je stručni ocjenjivački žiri. Sinjski srednjoškolci su na literarnom natječaju osvojili slijedeće nagrade:
1. Gabrijela Grubišić-Čabo (500,00 kn i knjiga)
2. Petra Buljan (250,00 kn i knjiga)
3. Branimir Mandac (150,00 kn i knjiga)
4. Luciano Tadinac (100,00 kn i knjiga)
5. Jelena Budimir (100,00 kn i knjiga)
6. Iva Tadinac (100,00 kn i knjiga)
7. Angela Milanović (100,00 kn i knjiga)

Dodjela nagrada upriličit će se danas u 19 i 30 sati u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Audicija za nove članove kazališta

Sinjsko pučko kazalište organiziralo je audiciju za nove članove. Svi zainteresirani, koji dio svog slobodnog vremena žele posvetiti glumi i drugim aktivnostima vezanim za kazalište, mogu se javiti svaki dan od 19 do 20 h u prostorije Sinjskog pučkog kazališta (ulaz s južne strane gradskog kina).
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poznat vlasnik novca, istraga još traje

U svom današnjem broju  Slobodna Dalmacija  je objavila vijest kako je konačno poznat vlasnik 50 tisuća eura, koje je prije desetak dana u Sinju pronašao 14-godišnji učenik OŠ 'Ivana Lovrića'.
 Riječ je o triljskom građevinskom poduzetniku Branimiru Živaljiću, koji je u zadnjih 25 godina izgradio imidž pouzdanog i kvalitetnog građevinara koji zapošljava desetke ljudi. Navodno je 50 tisuća eura ponio sa sobom kada se s poslovnim partnerom našao na sastanku ispred pizzerije 'Pinjur'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...