Petak, 27.04.2007.

"PROLJETNI KROS 2007."Sutra, 28.travnja 2007.godine (subota) športska zajednica Grada Sinja organizira proljetni «KROS» za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola s područja bivše općine Sinj.

Kros će se održati na «Sinjskom hipodromu» s početkom u 10 sati i to u slijedećim kategorijama:


UčENICE OSNOVNE šKOLE UčENICI OSNOVNE šKOLE
1. 5-6 razred-600 m 5-6 razred 700 m
2. 7-8 razred-700m 7-8 razred 800 m

UčENICE SREDNJE šKOLE UčENICI SREDNJE šKOLE
3. 1-2 razred-800 m 1-2 razred 900 m
4. 3-4 razred-800m 3-4 razred 1000 m


Prvih troje plasiranih u svakoj kategoriji dobit će prigodna priznanja i medalje, a najbolje škole (školski športski klubovi) bit će nagrađene peharima. Pojedinačno će svaki predmetni nastavnik TZK-e biti kontaktiran putem telefona ureda Zajednice športova Grada Sinja koji se nalazi u gradskoj upravi na drugom katu. Molimo Vas da prijave s imenima natjecatelja po pojedinim kategorijama već popunite prilikom dolaska na hipodrom kako bi organizacijski dio priredbe mogao nesmetano ići prema satnici. Na komadiću papira treba pisati ime natjecatelja učenika ili učenice, ime škole i školskog športskog kluba te ime predmetnog nastavnika TZK-e.

Sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 824-321 ili 098 542-595

SVEčANOST U TRILJU

Danas će se u restoranu Dalmacija u Trilju održati svečanost na kojoj će se 50 - torici pčelara s područja Cetinskog kraja uručiti uvjerenja o osposobljenosti za zvanje pčelar. Osposobljavanje je provedeno u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sinj.

NOVOSTI IZ HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja stolar, rukovatelj CNC - strojem u izradi namještaja i projektant namještaja, kao i za zanimanja lakirer drva i montažer namještaja.
Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava troškove obrazovanja i liječničkog pregleda, a rok za prijavu je do 4. svibnja.

Zavod za zapošljavanje podjelio je i brošuru o računalnom programu profesionalnog usmjerenja «MOJ IZBOR» koji je prvenstveno namjenjen učenicima završnog razreda osnovne škole kako bi po svojim mogućnostima i sklonostim mogli izabrati odgovarajuću srednju školu. Program je instaliran u osnovnoj školi Marka Marulića i mogu ga pogledati učenici svih škola.

NATJECANJE šKOLA U POZNAVANJU TALIJANSKOG I šPANJOLSKOG JEZIKA

Na državnom natjecanju osnovnih i srednjih škola u poznavanju talijanskog i španjolskog jezika koje se održava u Trilju danas će 70 natjecatelja polagati usmeni dio ispita.
Natjecanje se svečano zatvora sutra kada će se dodijeliti nagrade i priznanja najboljima.

TRIBINA "PROTIV KORUPCIJE"

Svetište i župa čudotvorne Gospe Sinjske organizira tribinu na temu «Protiv korupcije». Na tribini će govoriti dr. Neven šimac, profesor međunarodnog prava, stručnjak konzultant Europske unije, zauzeti kršćanski intelektualac i publicist.
Tribina će se održati u samostanskoj dvorani večeras s početkom u 20,00 sati.

POSJET UčENIKA IZ DIJONA

Sutra navečer u Sinj dolaze učenici i profesori Tehničke škole iz Dijona u Francuskoj. U sklopu programa razmjene učenika u Sinju će boraviti sedam dana. Tom prigodom upoznati će se sa stručnim radom škole, posjetiti će hidroelektrane Orlovac i Peruču te splitsko brodogradilište. Francuski učenici posjetiti će kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti Dalmacije i Cetinskoga kraja. Uzvratni posjet naših učenika i profesora očekuje se slijedeće godine.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje najnoviji šesti nastavak priče o «Rockyju Balboi».
Priča je smještena u 2006. Rocky ima 50 godina i bori se s ispraznosti i monotonijom svakodnevice.
Trenutnom šampionu teške kategorije, potreban je publicitet pa mu menadžer ugovara borbu s legendom, Rockyjem.

SPORT

Sutra prijepodne s početkom u 9,45 održava se tradicionalni proljetni kross osnovnih i srednjih škola Cetinskoga kraja u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Sinja.
Poslijepodne, isto na Gradskom Hipodromu, Galopski klub Vreba iz Hrvaca otvara galopsku sezonu 11-tom međunarodnom priredbom.

Junak gostuje u Makarskoj gdje igra protiv Zmaja u 3. HNL Jug, a u nedjelju su natjecanja 4. nogometne lige