Srijeda, 27.03.2019.

Sjećanje na podkamešničke žrtve

 
Povodom obilježavanja 75. godišnjice masovnog stradanja nevinog stanovništva od strane pripadnika njemačkih oružanih snaga iz sastava zloglasne 7. SS divizije ‘Prinz Eugen’, od 28. do 30. ožujka 1944. godine u podkamešničkim selima, Grad Trilj i Općina Otok prigodnim komemorativnim programom odati će počast nedužnim žrtvama. Ovogodišnji program sjećanja održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, čiji će izaslanik na komemoraciji biti saborski zastupnik Ivan Šipić, gradonačelnik Grada Trilja.

Sutra, 28. ožujka u 16 sati u Otoku će se upriličiti polaganje vijenaca i sveta misa. Nakon toga, u 16,30 sati polaganje vijenaca bit će u Krivodolu, a u 17 sati u Rudi. Svetu misu u Rudi će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij. Od 17 sati sveta misa i polaganje vijenaca bit će u Kundida, a u 18 sati u Ratkovića.

U petak, 29. ožujka od 11 sati služit će se sveta misa u Voštanima, a predvoditi će ju mons. Jure Bogdan. Nakon svete mise uslijedit će polaganje vijenaca na groblju i kod spomen kapelice. U 13 sati polaganje vijenaca upriličit će se u Ljutu i Rožama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra u Sinju kros OSRH

 
Sinj će u narednim danima biti u znaku Hrvatske vojske.
Naime,od 30. ožujka 2019. do 1. travnja 2019. u Sinju će biti svečano obilježavanje 12.godišnjice ustroja Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.
Kao uvod ovoj svečanosti sutra 28.ožujka 2019. na Piketu će se održat jubilarni 20. kros pripadnika OSRH.
Na ovom natjecanju sudjelovat će 112 natjecatelja u osam kategorija od čega su dvije ekipnog, a šest pojedinačnog karaketara.
Natjecanje počinje u 09 sati i 30 minuta nakon čega će biti svečana dodjela priznanja i nagrada najboljima na ovom sportskom natjecanju.
Isto tako pripadnici brigade sutra i u petak sudjelovati će u čišćenju i uređenju Starog grada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Članovi Judo kluba Alkar uspješni u Splitu

 
U Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice, juniore i juniorke, na kojem su nastupili i članovi Judo kluba Alkar Sinj.

U uzrastu do 14 godina za Alkar su nastupili Tonko Grčić (-46 kg) i Andrej Krnčević (+66 kg). Tonko, unatoč početnom vodstvu na wazari, ne uspijeva dobro odreagirati te gubi borbu zahvatom držanja i ostaje bez popravnih borbi. Andrej u svojoj prvoj borbi na državnom prvenstvu sa iskusnijim i težim dječakom pada na ippon i ostaje bez prilike za popravne borbe.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino: Moj dida je pao s Marsa

 
U Sinjskom gradskom kinu do subote,  30.ožujka 2019. svakodnevno od 18:00 sati prikazivat će se prvi hrvatski SF film za djecu  ‘Moj dida je pao s Marsa’. Film  govori o životu djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase didu.

Film su producirale Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja, a a scenarij su pisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić prema motivima priče ‘Moj dida je vanzemaljac’ Irene Krčelić. Režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac kojeg čine Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango.
IZVOR: WWW.FERATA.HR