Petak, 27.03.2015.

Održan okrugli stol o zapošljavanju hrvatskih braniteljaBraniteljska socijalno radna zadruga ‘Dalmatia ruralis’ u Galeriji Sikirica danas je održala okrugli stol na temu problema zapošljavanja hrvatskih branitelja u Cetinskoj krajini ‘Job Club za nezaposlene branitelje Cetinske krajine’. Uz organizatore, ovom događaju nazočilo je 40-ak predstavnika braniteljskih zadruga i ostalih zainteresiranih građana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SPK: Hrvatska premijera drame ‘Nedostajem sama sebi’

Povodom Svjetskog dana kazališta, Sinjsko pučko kazalište izvodi hrvatsku premijeru edukativne drame ‘Nedostajem sama sebi’, autorice Đurđe Lili Horvat, u režiji Željka Viculina.
Predstava će biti izvedena večeras u 20 sati u Gradskom kinu Sinj. Riječ je o drami koja govori o problemu narkomanije. Rađena je na tekst koji je napravljen za igrokaz koji izvodio po školama. Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin ga je doradio, uz odobrenje autorice Đurđe Lili Horvat.
Predstava traje sat vremena, a glume mladi sinjski kazalištarci Petra Ugrin, Paulina Romac, Iva Šuste, Marko Bešlić, Moreno Vuković i Tomislav Kovačević.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

S.H.E.W.A i Underdog izborili finale Festivala ‘ST-@rt 2015.’

Na ovogodišnjem 6. ST-@rt 2015., koji se održava u Splitu kroz 5 kvalifikacijskih večeri i jedne finalne, nastupaju i dva sinjska benda S.H.E.W.A i Underdog.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KK Cetina pokrenula internu ligu za djecu

Košarkaški klub Cetina iz Trilja, po uzoru na druge veće klubove, pokrenula je internu dječju ligu.
Liga se sastoji od pet momčadi, od kojih svaka ima po sedam igrača koji su rođeni 2003.godine i mlađi te par igrača rođenih 2002. godine.
Sami dečki su smislili nazive svojih momčadi, redom:
KK Twister, KK Šumske Jagode, KK Adidas, KK Budućnost i KK Drinić
Liga će se igrati deset tjedana, odnosno imat će jednako toliko kola, te ćemo na kraju dobiti pobjednike.
Dečki će svakako dobiti veći poticaj za rad te samim time bolju snalažljivost u igri, a u klubu se nadaju da će ova liga prijeći u tradiciju koja će se igrati godinama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KBK Kula nastupa u Posušju

KBK Kula nastupit će ove subote u Posušju na 19. Memorijalnom turniru pod nazivom “Vitez Mile Bošnjak” koji okuplja iskusne i perspektivne borce iz Hrvatske, Slovenije, Bih i Crne Gore.
Cilj ovog turnira, između ostalog, je pružiti priliku mladim perspektivnim borcima da se dokažu u kickboxingu i osiguraju nastupe na nadolazećim pozivnim turnirima.
Na ovom turniru ce nastupiti perspektivni sinjski kickboksač Toni Dadić, član KBK Kula Sinj, koji ce odmjeriti snage s Nikicom Radonjićem iz Vrgorca u disciplini full contact(-71).
Napomenimo da je Radonjić iskusniji borac i prvak Hrvatske u toj disciplini te je sam poziv Dadiću za borbu s ovakvim protivnikom znak da spada u sam vrh hrvatskog kickboxinga u juniorskoj selekciji.
Početak turnira je u 20:00, a održat će se u sportskoj dvorani u Posušju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR