Utorak, 27.03.2012.

KUP NSŽSD: Split gostuje u Postirama

RUNOVIĆI – Danas i sutra se igra 2. kolo Hrvatskog nogometnog kupa na području Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske.
Prvoligaš Split gostuje u Postirama kod istoimenog domaćina, koji su u zadnjem kolu 4. HNL-jug sa 1:0 slavili u Glavicama te tako ponovno „fenjer“ predali zadnjoj Slogi. Susret se igra u 16,30 sati i to je svakako veli događaj za klub sa Brača.

U ostalim susretima 2. kola sastaju se: (utorak) Solin – Trogir 1912, Urania – Mosor, Mračaj – Junak, Jadran (KS) – Dugopolje, Kamen – Imotski; (srijeda) Jadran (T) – Primorac 1929 te Glavice – Hrvace.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Okrugli stol: Kultura u Sinju

SINJ – Kulturno umjetničko središte Sinj organiziora okrugli stol pod nazivom „Kultura u Sinju". Okrugli stol će se održati 29.ožujka (četvrtak) s početkom u 19.00 sati u dvorani Gospe Sinjske. Cilj organizatora je da svi zajedno  analiziraju trenutno stanje u kulturi (od načina dodjele sredstava iz proračuna Grada u kojem je smanjen iznos za kulturu), pokušamo ustanoviti što je to što čini kulturni identitet grada te koja je vizija (ako je uopće ima) razvoja kulture grada Sinja, koje su mogućnosti razvoja kulturnog turizma i koji su načini financiranja kulturnih projekata iz EU fondova. Osim izlagača,okruglom stolu prisustvovati će i predstavnici gradske vlasti.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Održana 26. sjednica GV Grada Sinja

Jučer je održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Na dnevnom redu našle su se 23 točke, od kojih su sinjski vijećnici prihvatili 21 točku. Sa 9 glasova ZA, 9 PROTIV i 1 suzdržanim, nije prihvaćen Prijedlog Odluke o kriterijima vrednovanja i financiranja programa javih potreba u kulturi Grada Sinja za područje kulturno-umjetničkog amaterizma.
Nakon poduže rasprave gradonačelnik Ivica Glavan povukao je s dnevnog reda Prijedlog odluke o naknadi za razvoj na području Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar dočekuje Križevce

Alkar večeras u susretu 2. kola Lige za ostanak u A1 ligi dočekuje ekipu Križevaca. Susret se igra u 19,30 sati u sinjskoj sportskoj dvorani.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Knjiga 'Stradanja podno Kamešnice'

Povodom obljetnice stradavanja žitelja podkamešničkih sela u Otoku, Trilju i Sinju bit će predstavljena knjiga prof. Stjepana Markovića 'Stradanja podno Kamešnice', koja je izišla u izdanju izdavačke kuća Alfa iz Zagreba. Predstavljanje knjige u Otoku organizira Općina Otok sutra, 28. ožujka, u općinskoj dvorani, s početkom u 19 sati. Knjigu će predstaviti načelnik općine Branko Samardžić, fra Bože Vuleta, urednik knjige prof. Stjepan Bekavac, i autor prof. Stjepan Marković. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR