Petak, 27.03.2009.

GODIšNJICA POKOLJA VIšE OD 1500 CIVILA U GALI, OTOKU, RUDI, PODIMA, KRIVODLU, ROžAMA I VOšTANIMA

Ovog vikenda obilježava se godišnjica jednog od najmasovnijih i najokrutnijih pokolja na hrvatskim prostorima tijekom Drugog svjetskog rata. U pohodu SS-ovaca krajem ožujka 1944. godine u naseljima Gala, Otok, Ruda, Podi, Krivodol, Rože i Voštane ubijeno je više od 1500 civila, uglavnom staraca, žena i djece. U sjećanje na žrtve sutra, 28. ožujka, i u nedjelju u okolnim župama služit će se svete mise.

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE GRADA TRILJA

Još uvijek se vrši isplata sredstava za štetu nastalu od tuče 2007. godine za stanovnike Triljskog kraja. Još danas se vrši isplata oštećenicima čija prezimenima počinju sa slovom A do slova K, a od 30. ožujka za sve ostale oštećenike. Isplata se vrši u prostorijama gradske uprave, a oštećenici su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu.

19. GODIšNJICA HDZ-a CETINSKOG KRAJA

Sutra, 28. ožujka, će se svečano obilježiti 19. godina osnutka i rada HDZ-a Cetinskog kraja. Svečana sjednica održat će se u gradskom kinu s početkom u 11,00 sati. Na sjednici će nazočiti i izaslanici predsjedništva HDZ-a ministri u Vladi RH Božidar Kalmeta i Dragan Primorac. Na ovoj svečanosti predstavit će se kandidati HDZ-a za načelnike i gradonačelnike općina i gradova Cetinskog kraja. Prije same svečanosti, u 09.45 sati na središnjem križu položit će se vijenci za sve preminule članove HDZ-a, a nakon toga i kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, ispred zgrade gradske uprave.

OBAVIJEST

U osnovnoj školi Ante Starčevića u Dicmu sutra, 28. ožujka, će se održati predavanje na teme "Odrastanje i življenje u suvremenom civilizacijskom okruženju" i "Savjet roditeljima o kontroli uporabe modernih tehnologija kod djece". Na predavanju će govoriti don Ivan Grubišić. Organizator je podružnica HNS-a Dicmo, a početak je u 16.30 sati.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci Sinj u suradnji s forumom žena sinjskog SDP-a organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda dojke. Edukacija uz mogućnost ultrazvučnog pregleda obavljat će se u prostorijama SDP-a u Sinju 1. i 3. travnja s početkom u 16,00 sati. Za sve dodatne informacije i prijave sve zainteresirane mogu se javiti na broj 821 121 svakim radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 20 sati, ili na mob: 099 215 41 99.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira jednodnevni izlet za obilazak Rastoka kraj Slunja. Putovanje je u nedjelju, a sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge ili na telefon 821-262.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavijestila je stanovnike grada Sinja da će danas, 26. ožujka, na području grada obavljati proljetnu deratizaciju javnih površina. Deratizacija će se vršiti polaganjem antikoagulanata prve i druge generacije. Iz Likomeda su zamolili sugrađane da zatrovane mamke ne diraju, a za sve informacije i dodatne upite mogu se javiti na broj 701-400.

Iz Veterinarske stanice Sinj obavještavaju da će se sutra, 28. ožujka, u vremenu od 08,00 do 13,30 sati vršiti cijepljenje pasa protiv bjesnoće za grad Sinj, te necijepljenih pasa iz okolnih mjesta koje pokriva Veterinarska stanica Sinj.

SPORT

U organizaciji AK sinj u nedjelju se u Sinju organizira velika atletska priredba, utrke u polumaratonu, cestovna utrka za PH i juniorski cestovni kup Hrvatske kao i utrka za građane na 5 tisuća metara. Svi zainteresirani za prijave i informacije mogu se javiti na kontakt tel. brojeve 700-791 ili 095 8050204.

Sutra, 28. ožujka, i nedjelju na predjelu Gaz na triljskom području održat će se zanimljiva športska priredba PROMOCIJA MOTOCROSSA. Organizator ove priredbe je MK Cetina iz Graba.

KRONIKA 92

PP SINJ, provedena je kriminalistička obrada nad tridesetogodišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 18.02.2009.g., u prodajnom centru u Sinju, otuđio razne artikle. Slijedi mu odgovarajuća KP.
IZVOR: PU SD