Četvrtak, 27.03.2008.

U SINJU NEZAPOSLENO 2.717 OSOBA

U sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u velječi je bilo 2.717 nezaposlenih osoba, od čega 67 % žena, što je za 20 manje u odnosu na siječanj ove godine.
Prema evidenciji zaposleno je 96 osoba, a 92 su brisane iz drugih razloga. Novoprijavljenih u evidenciji zavoda tijekom veljače je 168, a 233 osobe su nezaposleni hrvatski branitelji.
U triljskoj ispostavi zavoda u veljači je bilo 803 nezaposlenih, od čega 531 žena.

OBAVIJEST

Sve osobe s prebivalištem u pograničnom području Republike Hrvatske, koji imaju posjede, školuju se ili su zaposleni u pograničnom području Bosne i Hercegovine, trebali bi se od danas do 01. travnja javiti u Policijsku postaju Sinj zbog izdavanja novih graničnih propusnica. Uz osobnu iskaznicu građani trebaju predočiti potvrde o zaposlenju ili školovanju u pograničnom području BiH, odnosno izvod iz katastra u republici BiH kojima se dokazuje vlasništvo nad nekretninama u pograničnom području.
Iz sinjske Policijske postaje ističu kako će se svi prelasci državne granice izvan zakonom utvrđenih graničnih prijelaza bez propusnica teretiti kao nezakoniti, te se sukladno Zakonu o nadzoru državne granice kažnjavati.

OBAVIJEST

Danas će se u Sinju održati osnivačka skupština Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara. Program osnivačke skupštine počinje u 16 sati predavanjem namijenjenim medicinskim sestrama.

SPORT

Sinoć su košarkaši Alkara poraženi u Bedekovčini od Zaboka 70-82,u susretu trećeg kola skupine za ostanak A1 košarkaške lige.

Tradicionalni rukometni turnir, za djevojčice rođene 1994. godine, "Mali zeko Sinj 2008." počeo je danas u 9,00 sati. Na turniru sudjeluje šest ekipa: Sesvete iz Zagreba, Sisak, Sinj, Knin, Koka iz Varaždina i Cetinka iz Trilja.
Poluzavršnica turnira igrat će se nakon 13,00 sati, a razigravanje će biti od 14,40. Turnir će završiti podjelom nagrada u 16 sati i 45 minuta.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 sati prikazuje se američki avanturistički akcijski film "Zlatni kompas". Glavne uloge tumače Nicole Kidman i Daniel Craig. Film je priča o siročetu iz paralelnog svemira, svijeta koji živi i diše usporedo s našim, ali u kojem postoje bitne razlike. Kod njih vještice vladaju sjevernim nebom, a polarni medvjedi su najveći ratnici.
U 19 i 45 biti će prikazan i oskarovac "Bit će krvi". Priča prati uspon Daniela Plainviewa, koji se vlastitom mukom izdiže od propalog rudara srebra koji sam odgaja sina, do uspješnog naftnog tajkuna.