Utorak, 27.03.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Gradsko vijeće održati će 18. sjednicu u četvrtak 29. ožujka. Na dnevnom redu je 9 točaka uglavnom izviješća o prošlogodišnjem radu te Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja za tekuću godinu, Prijedlog Riješenja o imenovanju stalnog sastava Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada te prijedlog o osnivanju komisije za popis birača grada Sinja i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika, članova i zamjenika članova Komisije za popis birača.

"DANI KRšćANSKE KULTURE" U TRILJU

Međunarodna manifestacija koju već treću godinu organizira izdavačka kuća «Verbum» iz Splita pod nazivom «Dani kršćanske kulture 2007.» od danas do petka obilježava se i u Trilju.
Manifestacija je počela 23. ožujka u Splitu i trajat će do 3. travnja, a osim u Splitu i Trilju, održavat će se i u Dubrovniku, šibeniku i Kaštelima.
Suorganizator programa u Trilju je Kulturno društvo Trilj.
Danas u 18,00 sati u gradskoj knjižnici održat će se predstavljanje knjige «Kardinalni razgovori» Ivana Ugrina. Predstavljači su Josip Jović, Dino Mikulandra, Ivan Ugrin i don Josip Dukić.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

U organizaciji Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu ispostave Sinj, sutra će se održati predavanja za poljoprivrednike s područja Cetinskoga kraja. Teme su Operativni program za razvoj povrćarstva u Republici Hrvatskoj, Aktualnosti vezane uz sapard program, Sistemi za preciznu gnojidbu te Pripravci u zaštiti povrća.
Predavanja će početi u 11,00 sati, a održat će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici.

TRIBINA

Udruga glas roditelja za djecu čiji je program zdravstvenog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole između 24 predložena na natječaju Ministarstva znanosti obrazovanja i športa ocijenjeno najkvalitetnijim održati će tribinu u Sinju na temu «Tko i kako odgaja djecu». Na tribini će sudjelovati stručni gosti iz Zagreba doktorica mikrobiologije Marija ćurlin, koautor programa Ladislav Ilčić Ljibica Duspara-psiholog i Ivica Relković dopredsjednik GROZD-a. Tribina će se održati u četvrtak u samostanskoj dvorani s početkom u 19 sati.

PREDSTAVA ZA DJECU

Euritmijski amaterski ansambl udruge «Svitnjak» iz Splita organizira kazališnu matineju za djecu u subotu 31. ožujka u sinjskom gradskom kinu od 11 sati. Predstava je rađena prema Slovačkoj narodnoj bajci «Putovanje prema suncu», a namijenjena je djeci od 4 do 12 godina.

SPORT

Večeras u Dubrovniku košarkaši Alkara igraju susret A 1 košarkaške lige protiv domaćina Dubrovnika u skupini za ostanak.

KRONIKA 92

PP SINJ, 26.03.2007.g. pedesetjednogodišnjakinja sa šireg sinjskog područja je u spavaćoj sobi svoga dvadesetšestogodišnjeg sina pronašla vrećicu sa 25g marihuane. Dvadesetšestogodišnjak je također i fizički napao majku. Protiv navedenoga je podnesena KP-a iz čl.173/Zlouporaba opojnih droga/ st.1KZ redovnim putem i PP iz čl. 3 ZOSZOD, kao i PP iz čl.4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Doveden je u Prekršajni sud Sinj, te je mu je određeno zadržavanje.
IZVOR: PU SD

"SINJSKI POLUMARATON"Atletski klub Sinj 10. godinu za redom organizira natjecanje najboljih atletičara dugoprugaša u polumaratonu koje će se održati 01.travnja 2007.godine s početkom u 9:30 sati, a trči se na stazi prelijepog i slikovitog Cetinskog kraja. Start i cilj su u Brnaškoj ulici kod Pošte..
Ove godine trka ima karakter prvenstva dugoprugaškog kupa Hrvatske, a po prvi puta i građani svih kategorija trčat će stazu dužine 5 km.
Pričinja nam čast i zadovoljstvo pozvati Vas da svojom nazočnošću uveličate ovu športsku manifestaciju međunarodnog karaktera koju će zbog uzorne organizacije prijašnjih godina popratiti i sponzor REEBOK. Grad Sinj kao domaćin i Atletski klub kao kandidat za osvajanje najboljih rezultata žele Vam dobrodošlicu. Našim velikim trudom ali uz Vašu veliku pomoć učinili smo znatan iskorak proteklih godina da hoteli budu popunjeni, naši gosti i prijatelji zadovoljni a slika našega Grada pozitivna. Građani i gosti imaju priliku kupovati proizvode sponzora po posebno niskim cijenama. Molimo Vas da podržite ovu za nas značajnu športsku priredbu iz dva razloga, 20 godina od osnutka kluba i 10.izdanja Polumaratona kojega građani doživljavaju kao lijepu priredbu. Posebne napore ćemo uložiti kako bismo uključili što veći broj građana na trku 5 km.
Atletski klub Sinj, Bazana 3
21230 Sinj; p.p.2
tel/fax:700-791