Ponedjeljak, 27.03.2006.

MISNO SLAVLJE U KRUšVARU

Posveta kapelice Svetoga Jure u Krušvaru koju je osobno izgradio tamošnji župnik don Ante šošić privukla je oko 500-tinjak sumještana i gostiju tog dicmanjskog naselja. Misno slavlje predvodio je Splitsko-makarski nadbiskup monsinjor dr. Marin Barišić koji je naglasio kako je kapelica simbol tradicije koja se mora sačuvati.

Inače, kapelica svetoga Jure u Krušvaru izgrađena je 1876 godine. Za vrijeme drugog svjetskoga rata bila je urušena. Priješnji župnici graditeljski su je i obnovili, a sadašnji župnik don Ante šošić vratio joj je stari izgled. župljani Krušvara vezani su uz tu kapelicu, ističe don šošić, jer je to mjesto u kojoj su mnogi primili sakramente krštenja, pričesti, krizme i vjenčanja.

SPORT

U ligi za ostanak Alkar je pobijedio Hermes Analitiku 80:70. Junak je s 3:0 pobjedio Primorac iz Stobreča. U derbiju županijske nogometne lige u Sinju Tekstilac - Glavice 1:2, dok su Hrvace pobjedile Postire na Braču 3:1.


U rukometnom prvenstvu II lige Kamičak-Biograd 29:28, Dubrovnik-Cetinka 38:35, kod rukometašica žRK Sinj-Vrgorac 40:25, a odbojkašice su još jednom s 3:0 pobjedile svoje protivnice ekipu Zadra.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 4 stupnja Celzijeva.