Srijeda, 27.02.2013.

Za vikend kreće 1. ŽNL

Naredni vikend sa natjecanjem kreće 1. ŽNL SD županije. Donosimo vam
analizu 14. kola.
Trogir 1912 – Trogirani su u Gomilici domaćini GOŠK-u. Očito su vidjeli da je ono na jesen bilo kriminalno, barem što se tiče rezultata. Igra im je bila nabij, skoči, udri. Opasni iz prekida, ali bez neke kreacije, radna ekipa. Tek su u drugom dijelu polusezone doveli Stojana. Promijenili su i trenera. Umjesto mladog Antiše Pavkovića stigao je Nikša Boljat i doveo dosta igrača (Marić-Arić, Karaman, Bilić..). Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Večeras koncert Gorana Listeša

U organizaciji galerije Sikirica i Osnovne glazbene škole 'Jakova Gotovca' Sinj u galeriji Sikirica večeras će se održati solistički koncert gitarista Gorana Listeša.
'Večeras sam dolazi Goran Listeš koji je doista jedna proslavljena ličnost u svijetu gitare. Već smo imali njegov koncert u Sinju, u organizaciji Kulturno umjetničkog središta. Mislim da ga nije potrebno posebno predstavljati, oni koji su ga slušali sigurno će opet doći, a tako nije ovo mu je jedinstvena da ga poslušaju. Osim svojih skladbi, Goran će izvoditi i djela drugih skladatelja', naglasila je voditeljica galerije Sikirica Dragana Modrić.
Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavljaju se stručna predavanja

Već tradicionalno tijekom zimskih mjeseci Poljoprivredna savjetodavna služba u Sinj organizira predavanja za poljoprivrednike. Predavanja se provode u svim jedinicama lokalne samouprave kako bi bila dostupna svim svi poljoprivrednicima.

Tijekom veljače održana su tri predavanja - u Sinju, Hrvacama i Dicmu. Posjećenost je bila zadovoljavajuća, a prema riječima dipl. ing. Zvonka Balte, predavnjima je nazočilo po dvadesetak zainteresiranih poljoprivrednika. Teme predavanja bil e su Višestruka sukladnost, Integrirana proizvodnja, IPARD program, Legalizacija bespravno izgrađenih objekata i Zakon o potpori u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Zvonko Balta ističe kako će se slijedeće predavanje održati u četvrtak, 28. veljače u Otoku.

'U Otoku u 17 sati u zgradi općine održat ćemo predavanja na temu 'Legalizacija objekata u poljoprivredi', a posebno ćemo govoriti o ekološkom stočarstvu. Ovim putem pozivam sve zainteresirane poljoprivrednike s područja Općine Otok, kao i ostale da dođu na ovo stručno predavanje kako bi saznali nešto više o bitnim temama iz poljoprivrede.'

Poljoprivredna savjetodavna služa stručna predavanja održat će i tijekom ožujka, a za sada je poznato kako će se održati 7. ožujka u Vrlici, 14. ožujka u Sinju te 22. ožujka u Trilju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Prekjučer u 15.20 sati u mjestu Koljani, policijski službenici zatekli su 35-godišnjeg francuskog državljanina, za kojeg je utvrđeno da je s područja Republike Slovenije, izvan obilježenog graničnog prijelaza nezakonito ušao na teritorij Republike Hrvatske, odakle je namjeravao ilegalno ući u Republiku Bosnu i Hercegovinu. Kada su ga policijski službenici zatekli na navedenom području, kod njega su pronašli 5 noževa i ukupno 14,9 grama hašiša. Zbog sumnje da je počinio prekršaje iz Zakona o strancima i Zakona o sprječavanju zlouporabe opojnih droga, protiv njega su podneseni odgovarajući Optužni prijedlozi, te je doveden na Prekršajni sud.    
IZVOR: PU SD