Petak, 27.02.2009.

ODRžANA 99. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas 27. veljače 2009. godine (petak) s početkom u 13 sati održana je 99. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Jednoglasno je donesena Odluka o početku postupka javne nabave za radove natkrivanja kanala i uređenje parkirališta u ulici Fra Pavla Vučkovića u Sinju,
2. Jednoglasno je donesena Odluka o provođenju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze, a Grad Sinj će za sufinanciranje izdvojiti 33.000,00 kuna,
3. Jednoglasno je donesena Odluka o početku javne nabave sadnica voća i vinove loze za 2009. godinu,
4. Jednoglasno je donesen Zaključak o objavi postupka prikupljanja ponuda za obavljanje dijela komunalne djelatnosti održavanja javnih površina i to u dijelu skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina,
5. Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Ugovora o obavljanju komunalnih djelatnosti,...

POBOžNOST KRIžNOG PUTA

Danas počinje pobožnost Križnog puta. U Crkvi Gospe Sinjske pobožnost će se održavati petkom i nedjeljom u 17,20 sati, a za djecu petkom u 13,00 sati. U okolnim crkvama pobožnost križnog puta počinje u 16,00 sati.
Hit radio će nakon Vijesti plus Media servisa, od 17,20 sati prenositi pobožnost križnog puta i svetu misu iz crkve Gospe Sinjske.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OPćINE HRVACE

Danas, 27. veljače, s početkom u 13 sati, održat će se sjednica Općinskog vijeća općine Hrvaca, na kojoj se raspravlja o konačnom prijedlogu Izmjena i dopuna urbanističkog plana za uređenje gospodarske zone Vukove stine, kao i o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom djelovanju koje se obavlja temeljem ugovora.

VIJESTI IZ TRILJA

Sutra, 28. veljače, će se, s početkom u 11 sati u gradskom kinu Trilj odražt osnivačka skupština ogranka Zelenih Hrvatske Trilj

PRVENSTVO HRVATSKE U TWIRLINGU

Sutra, 28. veljače, i u nedjelju u Požegi se održava prvenstvo Hrvatske u Twirlingu, na kojem će nastupiti i 25 sinjskih mažoretkinja.

"SAJAM POSLOVA" U SINJU

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira drugi Sajam poslova, koji će se u ponedjeljak održati u Sinju. Sajam će se održavati u vremenu od 10,00 do 16,00 sati. Srednjoškolci će imati prigodu vidjeti što je zanimljivo na tržištu rada, a nezaposleni susret s poslodavcima za predaju životopisa i molbi za posao.

OBAVIJEST

U sinjsku ispostavu Porezne uprave dosada je pristiglo nešto više od 12 tisuća prijava poreza na dohodak u prošloj godini. S obzirom da rok za prijavu poreza na dohodak istječe sutra, porezne ispostave, pa tako i sinjska, radit će i u subotu do 15,00 sati, te u ponedjeljak, 02. ožujka do 19,00 sati.

OBAVIJEST

Korisnici doplatka za djecu do kraja ovoga tjedna trebaju obnoviti zahtjev za dječji doplatak kako bi ga bez prekida nastavili primati i nakon 1. ožujka ove godine. Zahtjev se podnosi područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema mjestu prebivališta ili poštom.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras se prikazuju dva filma. U 18.00 sati na repertoaru je film "Toše", o tragično preminulom makedonskom pjevaču Toši Proeskom, a od 19.30 sati prikazuje se oskarovac "Neobična priča o Benjaminu Buttonu" sa Brad Pittom u glavnoj ulozi.

Stipe Vugdelija i Dijana Poljak najbolji sinjski sportaši u 2008.Sinoć je u Gradskom kinu u Sinju, u organizaciji športske zajednice Grada Sinja, održano svečano proglašenje najboljih sportaša i klubova Grada Sinja za 2008. godinu.

Na ovoj manifestaciji skupili su se sportaši, sportski djelatnici, predstavnici gradskih vlasti, te naravno građani. Na samom početku nazočnima su se obratili sinjski gradonačelnik dr. Ivan Nasić te predsjednik športske zajednice Grada Sinja Ivica Glavan.

Potom je uslijedila ceremonija podjele zahvalnica i priznanja. Plakete za perspektivne sportaše dobili su Ante i Jozo Buljan (škola nogometa Glavice), Martina čović (ženski rukometni klub Sinj), Petar Delaš (Atletski klub Sinj) i Silvija Masnić (ženski rukometni klub Cetina). Priznanje za 30 i više godina doprinosa razvoju športa Sinja dobili su Boško Vladović, Ante Jelović, Ante Sesardić, Milica Bandalo, Frano Bogdan, Petar Perajica i Branko Matić, a posebnu plaketu športske zajednice dobio je najstariji sinjski atletičar Josip ćićko Milošević za aktivnost sportaša treće životne dobi te CCPA Hrvatska za projekt Open Fun Football Schools.

Ipak, najviše pozornosti izazvao je odabir za najbolji klub, sportaša i sportašicu za 2008. godinu. Najbolji sinjski klub za proteklu godinu je nogometni klub Junak, a nagradu je preuzeo predsjednik sinjskog drugoligaša Snježan šentija.

Najbolja sportašica je igračica ženskoga rukometnog kluba Sinj (žRK Sinj) Dijana Poljak, a najbolji sinjski sportaš za 2008. je boksač Stipe Vugdelija (član Boksačkog kluba Sinj). Priznanje u ime Dijane Poljak preuzeo je njen brat Darko.

Nagrada za životno djelo posthumno je pripala Marku Botici, a priznanje je preuzeo njegov sin Andrija.
IZVOR: GLAS DALMACIJE

SPORT

Pred nama je zanimljiv športski vikend iz kojeg izdvajamo susret košarkaške A1 lige između Alkara i Dubrovnika. Utakmica se igra sutra, 28. veljače, u 19.30 sati.

Sutra, 28. veljače, se igraju utakmice prvog kola nastavka 2. HNL. Nogometaši Junaka u 15.00 sati igraju u Sisku protiv domaće Segeste.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas, 27. veljače, 2009. godine (petak) s početkom u 13 sati održat će se 99. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog Odluke o početku postupka javne nabave za radove natkrivanja kanala i uređenje parkirališta u ulici Fra Pavla Vučkovića u Sinju,

2. Prijedlog Odluke o provođenju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze,

3. Prijedlog Odluke o početku javne nabave sadnica voća i vinove loze za 2009. godinu,

4. Prijedlog Zaključka o objavi postupka prikupljanja ponuda za obavljanje dijela komunalne djelatnosti održavanja javnih površina i to u dijelu skupljanje i zbrinjavanje uginulih životinja s javnih površina,

5. Prijedlog Ugovora o obavljanju komunalnih djelatnosti,

6. Prijedlog Ugovora o stručnom nadzoru nad provedbom mjera obvezne (preventivne) dezinsekcije i deratizacije na području Grada Sinja u 2009. godini,

7. Prijedlog Ugovora o dezinsekciji javnih površina u 2009. godini,

8. Prijedlog Ugovora o deratizaciji javnih površina na području Grada Sinja u 2009. godini,

9. Prijedlog Ugovora za dobavu vertikalne i izvedbu horizontalne signalizacije,

10. Prijedlog Ugovora za dobavu i ugradnju traka za usporavanje prometa,

11. Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj,

12. Informacija o aktivnostima u pogledu kompleksa Gradskog bazena u Sinju,

13. Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa,

14. Zahtjev za povrat uplaćenog troška za priključak na vodovod,

15. Zahtjev za izmjenu kupoprodajnog ugovora o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo,

16. Zamolba o zajedničkom financijskom sudjelovanju u uređenju pročelja na stambenom poslovnom objektu,

17. Zamolba za sufinanciranje troškova prezentacije na sajmu GAST u Splitu,

18. Zamolba za suradnju u organizaciji "Nacionalnog sajma pršuta" u Sinju,

19. Zamolba za pokroviteljstvo "Sajma poslova" u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područna služba Split,

20. Zamolba Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije,

21. Zamolba za pomoć u obnovi crkve Sv. Leopolda Mandića u Karakašici,

22. Zamolba za zabranu parkiranja svih prijevoznih sredstava na Alkarskom trkalištu kod konja,

23. Zamolbe.