Srijeda, 27.02.2008.

U SINJU 294 OBOLJELIH OD GRIPE

Na području koje pokriva sinjska ispostava Zavoda za javno zdravstvo sve je više oboljelih od gripe. U ispostavi su do jučer bila prijavljena 294 oboljela, kod kojih nisu zabilježene druge komplikacije. S obzirom da svi oboljeli ne odlaze k liječniku, pretpostavlja se da je virusom gripe zaraženo više ljudi nego ih je u evidenciji Zavoda.

U PETAK KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU POREZA NA DOHODAK

U sinjsku ispostavu Porezne uprave do danas je zaprimljeno više od 12 tisuća prijava poreza na dohodak u 2007. godini, od očekivanih 13 tisuća. S obzirom da u petak istječe rok za podnošenje prijava, u poreznim ispostavama je organizirano produženo radno vrijeme, pa će sutra i u petak raditi od 7,00 do 19,00 sati. Porezni obveznici svoje prijave mogu poslati i poštom - preporučeno, najkasnije 29. veljače. Dodajmo da se prve obrade prijava poreza na dohodak očekuju sredinom travnja, a povrat poreza ne može se ostvariti ukoliko porezna prijava nije predana na vrijeme.

SKUPšTINA HDZ-a GRADA SINJA

Sutra u 19,00 sati u sinjskom kinu održat će se redovna Izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a Sinj. Na skupštini će se birati predsjednik, izvršni odbor od 9 članova i 22 delegata koji će predstavljati temeljni ogranak na Skupštini gradske organizacije.

PROGLAšENJE NAJBOLJIH šPORTAšA, KLUBA, TRENERA, šPORTSKIH DJELATNIKA GRADA SINJAU organizaciji športske zajednice Grada Sinja 28. veljače (četvrtak) 2008. godine u Gradskom kinu «Sloboda» s početkom u 18.00 sati biti upriličena ceremonija proglašenja najboljih športaša, klubova, trenera te zaslužnih športskih djelatnika Grada Sinja. Kako je športska zajednica izglasala Pravilnik o nagrađivanju sukladno kojim su klubovi i Udruge koje djeluju na području Grada Sinja imale slobodu kreirati Prijedloge za najbolje športaše, klubove, trenere i djelatnike tako će posebno osnovana Komisija obraditi prijave te će Zajednica proglasiti najbolje. Istom prilikom biti će uručena priznanja i plakete zaslužnim dugogodišnjim športskim djelatnicima.

POTRES KOD RAšKOG POLJA U BiH

U 9,44 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Raškog polja u Bosni i Hercegovini. Potres je bio magnitude M- 3,5 po Richteru, a intenzitet u epicentru pet stupnjeva Merkalijeve ljestvice, a potres se prema do sada zaprimljenim informacijama osjetio na području središnje Dlamacije također i Sinja. Kako nam je objasnio mr. Ivan Sović iz Seizmološke službe radi se o potresu slabijeg intenziteta koji nije mogao izazvati veća oštećenja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Veći broj potrošača električne energije sa područja Glavica i Sinja nisu mogli zaprimiti izdane knjižice odnosno uplatnice za isporučenu električnu energiju zbog nepotpunih adresa. Kako doznajemo od voditeljice sinjskog pogona HEP-a Mirjane Vukasovoć obavijesti i račune dostavljali su putem pošte no s obzirom da su adrese bile nepotpune pošta je takve uplatnice vraćala u ispostavu. Zbog problema koji su se javili u HEP-u intezivno rade na ažuriranju brojeva za sporni dio Glavica i Sinja, kako bi računi mogli stići na adrese. Sporne knjižice dostavljat će se ovaj tjedan putem djelatnika HEP-a, a građani sa spornim adresama mogu se javiti u poslovnicu kako bi mogli na vrijeme zaprimiti knjižice.

PREDAVANJE

Udruga Novi Put danas organizira predavanje za roditelje učenika osmih razreda triju sinjskih škola pod naslovom «Roditelji u prevenciji i zaštiti mladeži od ovisnosti». Predavanje će se održati u 18,30 sati u Oš Ivana Lovrića.

VIJESTI IZ TRILJA

U dječjem vrtiću Trilj do 15. ožujka primaju se predbilježbe za upis djece u program male škole. Ravnateljica vrtića Ankica Lukić kazala je da bi se u program male škole trebala upisati sva djeca s triljskog područja, koja su rođena do 01.travnja 2002. godine, a ne idu u vrtić. Program male škole održavat će se od 31. ožujka do 15. lipnja.

OBAVIJEST

U uredu za obranu Sinj, na adresi Stjepana Gunjače 12, u tijeku su upisi u evidenciju vojnih obveznika rođenih 1990. i starijih godišta koji nisu upisani. Svi pozvani dužni su se odazvati bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne a sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu. Eventualnu spriječenost dužni su opravdati roditelji ili članovi uže obitelji, stoji u dopisu ureda za obranu Sinj. Danas de upisuju e vojjni obveznici kojima prezimena počinju slovima 11,00 sati L i LJ, a u 13,00 sati M,N, i Nj.