Utorak, 27.02.2007.

ODRžANA 49. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJANa današnjoj 49. sjednice Gradskog poglavarstva Grada Sinja raspravljalo se o 28 točaka dnevnog reda.

Izvješće o radu Gradskog poglavarstva po upravnim odjelima za 2006. godinu; Utvrđivanje prijedloga Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2007. godinu; Utvrđivanje prijedloga programa održavanja infrastrukture na području Grada Sinja u 2007. godini i Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2006. godinu su točke dnevnog reda koje su usvojene i bit će razmatrane i na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

«CESTAR» d.o.o iz Splita sa cijenom od 1.889.394.87 kuna + PDV kao najpovoljniji ponuđač izgradit će nogometno i ragbi igralište na šC «TRNOVAčA» Sinj.

Za nabavu sadnica voća i vinove loze izabrana je tvrtka «Dominant» d.o.o. iz Metkovića sa cijenom 106.425,48 kuna za sadnice voćaka te 25.162,50 kuna za sadnice vinove loze.

Za nadzor na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u Donjim Glavicama izabrana je tvrka «Građenica» d.o.o. iz Dugopolja sa cijenom 39.650,00 kuna.

Uskoro će se raspisati javno nadmetanje za: održavanje javne rasvjete na području Grada Sinja za 2007. godinu i održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Sinja za 2007. godinu.

Pristupit će se ograničenom prikupljanju ponuda za: nabavu vertikalne i označavanje horizontalne signalizacije, dobavu i ugradnju traka za usporavanje vozila, provođenje obvezatne dezinsekcije i deratizacije javnih površina na cesta na području Grada Sinja za 2007. godinu.
...

OBAVIJEST

Kako bi svi porezni obveznici na vrijeme mogli predati godišnje porezne prijave sinjska ispostava Porezne uprave danas i sutra radit će do 18,00 sati.

OSPOSOBLJAVANJE ZA RADNIKE U TURISTIčKOJ SEZONI

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizira osposobljavanje za radnike u turističkoj sezoni. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Sinj organizira osposobljavanje za strane jezike: njemački, engleski, talijanski i francuski. Sve informacije i prijave kod savjetodavca u sinjskoj ispostavi Zavoda.
Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira i prekvalifikacije za zanimanje kuhar i konobar. školovanje je u Bolu na Braču i traje od ožujka do rujna ove godine. Stečena zvanja upisuju se u radnu knjižicu. Prijave se primaju do 1. ožujka u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

OBAVIJEST

U pulmološkoj ordinaciji sinjske ispostave županijskog doma zdravlja poslijepodne je organiziran besplatni pregled Spirometrija. Pozivaju se svi građani da dođu na ovaj pregled i konzultiraju liječnike specijaliste Pulmologe.

SVEčANO POTPISIVANJE UGOVORA U VAD-u

U prostorijama Viteškog Alkarskog društva održana je svečanost potpisivanja dvaju ugovora, vezanih za nadzor izgradnje i izgradnju Alkarskih dvora.Ugovori će biti potpisani s nadzornom tvrtkom Konzalting iz Zagreba te sa izvođačima radova Sinjskim tvrtkama Alkom i Cetina.

OBAVIJEST

Redovni treći sastanak održat će danas Klub žena lječenih na dojci u prostorijama udruge Srma u Galeriji Galiotović s početkom u 18 sati.Klub koji je nedavno osnovan pri udruzi Srma broji 18 članova od koji je 12 žena ljećenih na dojci.

SPORT

Večeras u okviru 17. kola A1 košarkaške lige sinjski Alkar večeras u 19 sati igra protiv Zadarskog Borika.

Jučer je gradonačelnik Nikola Tomašević održao radni sastanak sa predstavnicima galopskih klubova našeg kraja gdje se razgovaralo o novoj galopskoj sezoni,mogućnosti gradnje nove štale na Hipodromu te o ostalim pitanjima vezanih za sinjski Hipodrom.

Jučer je organiziran ispit za nove ribiče u organizaciji šrd Cetina Sinj.Ispitu je pristupilo i položilo ga 43 kandidata. Nova ribolovna sezona počinje 10.ožujka 2007 godine.

Sutra će se s početkom u 18 sati u dvorani franjevačkog samostana održati svečanost na kojoj će Zajednica športskih udruga grada Sinja svečano proglasiti i dodijeliti priznanja najbojlim pojedincima i klubovima za športsku 2006. godinu te podjeliti zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama za doprinos u razvoju i dugogodišnjem djelovanju u športu grada Sinja.