Ponedjeljak, 27.02.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Od jutros su viši predjeli Cetinskog kraja pod snijegom. Ima ga od 5-7 centimetara. Reagirali su iz "Nadcestarije" posipanjem solju i sipinom. Nedjeljko živaljić upozorava na dodatan oprez u vožnji spomenutim dionicama, vozi se sporije i uz uporabu zimske opreme.
U Maovicama, Zelovu i Vrlici ima snijega sada već raskvašenoga od kiše. Sve ceste su posute, potvrđuje nam Kostija Bulj iz Sinsjke nadcestarije. Posebno se vozači upozoravaju da pozorno voze na kritičnim djelovima cesta u Vrlici i na Kamenskom zbog odrona.

šTRAJAK SINDIKATA DRžAVNE UPRAVE

Tijekom jutra nastavljen je štrajk sindikata Državne uprave.U svojim zahtjevima traže povećanje plaće za 10-15 posto ističe povjerenik sindikata sinjske ispostave Kažimir Tomašević te moli sugrađane ra razumijevanje i da se suzdrže danas i sutra od zahtjeva osim u izninmo potrebnim slučajevima.
Sindikat traži potporu sugrađana u svojim zahtjevima. Vlada ističe kako u ovoj godini nema novca za spomenute sindikalne zahtjeve, te tek u sljedećoj godini može doći do realizacije zahtjeva novim zakonom o plaćama državnih službenika i namještenika.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj kasno sinoć vratila se iz Rijeke s tamošnjeg Internacionalnog maskembala. Predsjednik udruge Damir Filipović Grčić izražava zadovoljstvo s riječkim nastupom, te dodaje kako su obavili zanimljive razgovore s tamošnjom Tturističkom zajednicom i domaćinom karnevala.
Sutra je u našem gradu završna krnjevalska svečanost, pokladni utorak kada će u 15 sati krenuti krnjevalska povorka. Predstavlja asocijaciju pozicije u društvu, a kreće starom rutom do Alkarskog trkališta, potom Vrličkom ulicom te do Doma mladih gdje će u povratku zaustaviti na trgu Kralja Tomislava na kojem će se izvršiti spaljivanje popularnog Krnje
Dodajmo kako će se u večernjim satima održat u Domu mladih završni ples pod maskama, uz odabir najkvalitetnih maski i vraćanje ključeva grada odnosno prestanaka vladavine krnjevala.

TRIBINA UDRUGE "NOVI PUT"

Sinjska udruga za prevenciju Novi Put najavljuje edukativnu tribinu na temu "Zlouporaba droga kod mladih", a pod nazivom "Izaberi pravi put".
Tribina će se održati u dvorani Franjevačkog samostana u četvrtak 2. ožujka s početkom u 19,30.

Uvodne riječi uputit će doktor Ante Prolić kao i psiholog prof.željko župić. Nakon toga uslijedit će svjedočanstva splitskih liječenih ovisnika, a tribina je prvenstveno namijenjena učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola i gimanzije kao i njihovim roditeljima.

NEZADOVOLJSTVA STOžERA ZA SANACIJU DEPONIJA KUKUZOVAC

Stožer za sanaciju i dislokaciju deponija Kukuzovac izražava ljutnju i nezadovoljstvo prema korisnicima deponija i Gradskoj vlasti. Kako kaže iz stožera Boro Galić održani su nedavno sastanci s Gradskom upravom i "Vodovodom i čistoćom" ali bez vidljivog rezultata.
Postoji li strategija zbrinjavanja otpada na Kukuzovcu pitaju se u stožeru, te dodaju kako bi možda bilo dobro proraditi na činjenici da se na Kukuzovcu priredi ili napravi Centar za reciklažu ili slično.

SPORT

U derbiju A 1 košarkaške lige Split je u dvorani na Gripama pobjedio Alkara 89-69. Za istaknuti je kako je od 1500 gledatelja više od 1000 bilo navijača sinjskih košarkaša.

Na ovogodišnjoj nogometnoj premijeri III Hrvatske nogometne lige Jug u Glavicama Junak i GOšK iz Dubrovnika odigrali su neriješeno 2-2.

VRIJEME

Kiša pada gotovo cijelo jutro, a temperatura se kreće od 0 - 4 stupnja Celzijeva. Snijega ima na području Vrlike i Kamenskog te Voštana i Zelova. Sinoptičari kažu kako će do kraja dana zapuhati bura te se očekuje i prestanak oborina. I dalje prohladno.