Ponedjeljak, 27.01.2020.

Obilježena 27. godišnjica oslobađanja brane Peruća


Danas je prigodnim programom obilježena 27. godišnjica oslobađanja brane Peruća.
Prije 27 godina, točnije 28. siječnja 1993. godine Hrvatska vojska oslobodila je branu ‘Peruća’. Bila je to brza akcija kojom je spriječena katastrofa koja je mogla nastati potapanjem vodom naselja nizvodno rijeke Cetine. U akciji Peruća poginuo je branitelj Ante Buljan, a ranjena su trojica pripadnika 126. sinjske brigade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Judo: Zlatna Nina Simić


Na prvenstvu Hrvatske  u Judu za kadete i kadetkinje (U18 ) koje je održano u Zagrebu nastupili su Dicmanjani Nina Simić, Domagoj Ćapeta i Ivo Kokan. U najbrojnijoj ženskoj kategoriji do 52 kilograma Nina Simić se uz 4 pobjede okitila zlatnom medaljom. Domagoj Ćapeta je uz 3 pobjede i 1 poraz u novoj kategoriji do 81 kilogram osvojio brončanu medalju, dok je Ivo Kokan (-60 kg) nažalost izgubio prvo kolo i nije imao pravo na popravne borbe.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani s ‘Divom Grabovčevom’ gostovali u Posušju


Glumci Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj u subotu, 25. siječnja 2020. godine u Posušju su izveli predstavu ‘Diva Grabovčeva’.
Izvedbu predstave u Posušju omogućio je Grad Sinj, u okviru uzvratnog posjeta Posušju, nakon što je brojno posuško izaslanstvo boravilo sredinom prosinca u Sinju kada je potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Sinja i Općine Posušje.
Predstavi je ove subote nazočilo izaslanstvo iz Sinja predvođeno gradonačelnicom Kristinom Križanac i gvardijanom Franjevačkog samostana u Sinju fra Antom Čovom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR