Ponedjeljak, 27.01.2014.

Obilježena 21. godišnjica vojne akcije Peruća



Danas je prigodno obilježena 21. godišnjica vojne akcije Peruća.
Dana 27. siječnja 1993. godine u popodnevnim satima četnici su potjerali snage UNPROFOR-a i zaposjeli branu Peruča i Alebića kulu. Hrvatske snage su imale zapovijed da u slučaju napada četnika zauzmu Alebića kulu i branu Peruča. Sve je to bio odgovor na odlično odrađenu akciju ‘Maslenica’. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježena 22. obljetnica pogibije zrakoplovaca



Na predjelu Šimci, sjeverozapadnoj periferiji Sinja dalekog 26. siječnja 1992. Godine, u zakoplovnoj nesreći smrtno su stradali vojni piloti Bojan Vojvoda, Branko Fridel i Mladen Škalic, zrakoplovni tehničar Boris Kekez i padobranac-diverzant Davor Šabić.  Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Literarni natječaj

Dragi učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola i dragi srednjoškolci, pozivamo vas povodom Dana života koji se slavi prvu nedjelju u veljači da svojim literarnim radovima pomognete obilježavanje ovoga međunarodnog dana.
Otvaramo literarni natječaj od 13. siječnja do 4. veljače 2014. godine. Tema natječaja je:
„Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!“ (Vladimir Nazor, Cvrčak).

Svoje radove možete ostaviti na porti Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske ili ih poslati na e-mail naše Udruge: cjelovit.zivot@gmail.com. Uz obvezno naznačeno ime i prezime, naziv škole i razred koji pohađate, napišite nam i kontakt telefon i e-mail na koji vam se možemo javiti.

Nagrade će se dodijeliti u dvije kategorije (1. kategorija – sedmaši i osmaši; 2. kategorija – srednjoškolci) i iznosit će:
1. nagrada: 500,00 kn
2. nagrada: 300,00 kn
3. nagrada: 200,00 kn.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj stranici Udruge (www.ucz.hr), a sudionici će o njima biti obaviješteni i telefonom. Svečana dodjela nagrada bit će upriličena po dogovoru sa sudionicima u prostorijama Svetišta.

Radujemo se vašim radovima i iščekujemo ih s nestrpljenjem!

Predsjednica Udruge Cjelovit život
dr. stom. Tanja Kodžoman-Križanac

IZVOR: Udruga „Cjelovit život“

Kronika 192

Nepoznati počinitelj je od 26. prosinca do 26. siječnja, provalio u obiteljsku kuću na području Hrvaca, odakle je otuđio namještaj vrijedan 6.000 kuna. Traga se za počiniteljem i otuđenim predmetima.
IZVOR: PU SD