Petak, 27.01.2012.

Prikupljeno 50 novih doza krvi

U restoranu Dalmacija u Trilju danas je održana druga ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 50 novih doza. Akciji je pristupilo 75 dragovoljnih davatelja, a zbog zdravstvenih razloga 25 davatelja nije moglo dati krv. Akcija se održavala u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Klub DDK Trilj. Ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen kaže kako je zadovoljan odazivom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra Mačkare iz Graba i Gljevačke mačkare

Svoj sutrašnji pohod Gljevačke mačkare počinju okupljanjem u svom mjestu u 08,30 kod Gulića, od kuda će krenuti u obilazak Gale i Obrovca. U Galu će stići oko 10 sati, a na Han oko podne. Potom slijedi povratak u Gljev gdje se u središtu sela program odvija do 17 sati.

Mačkare Grab kreću sutra, 28. siječnja, u 8 sati iz Graba. Prema tradicionalnoj ruti kreću se preko Vedrina, Trilja i Jabuke, te se vraćaju ponovno u Grab gdje će se održati spaljivanje krnje i zakuska za sve uzvanike i mještane Graba. Navečer, oko 20 sati, održat će se maskenbal na kojem će biti glazba uživo, uz nastup grupe Ružin trn. Birat će se i najbolje maske koje očekuju bogate nagrade. Organizator mačkarskih svečanosti u Grabu je Zavičajna udruga Sukanac Grab.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javna tribina sinjske Izvršne vlastiGradonačelnik Sinja Ivica Glavan i njegovi zamjenici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović danas će održati javnu tribinu na kojoj će odgovarati na pitanja građana, te prezentirati trenutačno gospodarsko stanje u kojem se nalazi grad Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

19. obljetnica akcije 'Peruća'

Sutra, 28. siječnja svečano će biti obilježena 19. godišnjica akcije HV-a 'Peruća', u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja 'Veterani' 126. Brigade Sinj. Svečanosti će nazočiti ministri obrane i hrvatskih branitelja Ante Kotromanović i Predrag Matić, župan Ante Sanader, sudionici akcije, obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici gradova i općina Cetinskog kraja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Subota, 28.siječnja 2012 Košarka
A1 liga, 15. kolo 19,30 Alkar - Jolly JBS
A2 liga, 12. kolo 18,00 Metković - Cetina Trilj

Rukomet
1. HRL – rukometašice, 14. kolo 16,00 ŽRK Sinj - ŽRK Zamet

Nogomet
Prijateljska utakmice
14,00  Junak - Imotski
14,30 Omiš - Hrvace
14,00 Vrlika - OSK

Odbojka
2. HOL-jug 13. kolo 15,00 ŽOK Sinj - Arbanasi

Kinologija
07,00 Gaz - Smotra i ispit prirođenih osobina IPO za lovačke pse ptičare, Organizator Kinološka udruga Trilj

IZVOR: WWW.FERATA.HR