Četvrtak, 27.01.2011.

Još jedna Noć muzejaSutra, 28. siječnja, će se u Muzeju Cetinske krajine održati Noć muzeja 2011. godine. Manifestacija će početi od 18 sati, a trajat će do 1 sat poslije ponoći. Voditeljica Muzeja Cetinske krajine Anita Librenjak kaže kako je pripremljen sadržajno zanimljiv program.
'Pripremili smo stručna vodstva po samom izložbenom prostoru, prezentacije plakata muzejsko – edukativne radionice, koje muzej redovito provodi već nekoliko godina. Isto tako, posjetitelji mogu prisustvovati i projekcijama arheoloških dokumentarnih filomova. Noć muzeja je manifestacija koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, sutra će se obilježiti u muzejima diljem Hrvatske, pa pozivamo naše drage sugrađane da nas posjete i tako doprinesu uspješnom provođenju ove velike kulturne manifestacije', završava Anita Librenjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vučković poveo OtočaneNogometni četveroligaš  OSK iz Otoka, član 4 .HNL-jug  podskupine B, je u utorak započeo sa pripremama za proljetni dio sezone. Igrače je ispred nove uprave pozdravio predsjednik kluba Branko Samardžić i dopredsjednik Ante Laco. Nakon kratkog sastanka novi trener Nenad Vučković je poveo igrače na prvi trening. Prvom treningu su se odazvali: Perica, Maroš, Z.Norac Kevo, A.Norac, Kevo, Dukić, Hrgović, Vardić, Jandrek, Paleško, Žižić, D.Marković, I.Marković, I.Gusić, M.Gusić, Gilić, Varvoda, Banić, Miočević i I.Grgat. Zbog vojnih se obveza opravdao Marin Samardžić i Jure Grgat koji ima obveza na fakultetu. Stav uprave je da je svaki novi igrač u klub dobro došao, te da za sve igrače vrijedi isto pravilo. Postoji kriteri koji je jednak za sve, tako da od tog nećemo odstupati – kazao je predsjednik Samardžić, koji je pozvao sve domaće igrače koji  su trenutno slobodni  da se  mogu priključiti klubu. Trener Vučković će u pripremama koristiti sve raspoložive kapacitete koje ima općina Otok, a novi upravitelj SC Gola brda Mladen Žižić Gušo će osigurati i rasvjetu za noćne treninge.Vodstvo kluba će također naredno razdoblje u dogovoru sa Žižić Gušom poraditi na održavanju i uljepšavanju sportskog objekta koji bi mogao biti spreman do 1. kola županijskog  kupa kada u Otok  12.veljače  stiže drugoligaš Junak iz Sinja.
Tekst i snimka:  Petar Norac Kevo SN

Obljetnica oslobođenja Peruće

Sutra, 28. siječnja na brani Peruća svečano će se obilježit 18. godišnjica akcije HV-a 'Peruća'. Ovoj svečanosti koju organizira UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA 'VETERANI 126.BRIGADE' - Sinj, nazočiti će i predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Očekuje se i dolazak ministra branitelja Tomislava Ivića, te župana Ante Sanadera.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Galeriji Sikirica

U Galeriji Sikirica sutra će se održati manifestacija Noć muzeja.
Cjelovečernji program započinje u 20, 00 sati promocijom zbirke pjesama Irene Delonge 'Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti'. U 21, 30 minuta šansonijer Srđan Depolo izvest će šansone Brela, Treneta, Becauda i vlastite skladbe sa autorskog CD-a 'Vatre čudnih boja'. U Galeriji će biti postavljena i izložba slika, fotografija i skulptura sinjskih umjetnika.
Organizatori ove manifestacije su Kulturno umjetničko središte Sinj i Udruga SKUP, a pokrovitelj Grad Sinj
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Na većini cesta u zemlji vozi se po mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima, a u unutrašnjosti mjestimice ima i magle. Zbog niskih je temperatura moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Autoceste A 6 Rijeka-Zagreb i A 1, otvorene su za sve skupine vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK