Utorak, 27.01.2009.

GODIšNJICA AKCIJE "PERUčA"Udruga veterana-dragovoljaca sinjske 126. brigade danas je, s početkom u 12,00 sati u zgradi Općine Hrvace svečano obilježila 16. godišnjicu akcije "Peruča". Na spomen obilježju kod brane Peruča, na mjestu pogibije Ante Buljana, u 13,00 sati vijence su položili predstavnici HEP-a, općine Hrvace te Veterani 126. brigade.

U SINJU OKO 200 OSOBA OBOLJELO OD GRIPESve veći broj je oboljelih od gripe u Cetinskom kraju. Nastavni Zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije Ispostava Sinj od 14. siječnja do danas zabilježila je novih 200 slučajeva oboljenja. Podsjetimo prošli tjedan je bio 31 oboljeli. Epidemiologinja dr. Ana Kokot i dalje naglašava kako je za ovo vrijeme vrlo važno izbjegavati mjesta na kojima se nalazi puno ljudi, a oboljeli ne bi trebali uzimati antibiotike.

SVJETSKO PRVENSTVO U LOVE NA PASTRVU U SINJU 2010. GODINE

Grad Sinj najvjerojatnije neće biti domaćin svjetskog prvenstva u lovu na pastrvu, koje bi se trebalo održati u rujnu iduće godine. Razlog tome je previsoka cijena organizacije prvenstva, koja je procijenjena na 1.200.000,00 kuna.
Ni županija se još nije očitovala o zahtjevu športsko-ribolovnog društva Cetina koje od županije za organizaciju prvenstva potražuje 300 tisuća kuna. Dožupan Luka Brčić kazao nam je kako županija neće donositi nikakvu odluku prije nego se o njoj izjasni Grad Sinj.

OBAVIJEST

Fondu Gospe Sinjske kojim se financijski pomaže 37 studenata slabijeg imovinskog stanja donirana je grobnica na starom groblju Sv. Frane u Sinju. Iako je već pristiglo nekoliko ponuda zainteresiranih kupaca, grobnica će se prodati na javnoj dražbi. Svrha dražbe je pojasnila nam je tajnica gvardijana Dunja Vusio da se prikupi što više novca kako bi se pomoglo studentima u školovanju. Javna dražba održati će se u petak 13. veljače u 10 sati u crkvi Gospe Sinjske.