Petak, 27.01.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Ekipe sinjske nadcestarije na terenu su od sinoć od kada su u trećem stupnju pripravnosti. Nedjeljko živaljić kaže da je to normalna akcija kada su ljudi i mehanizacija pripravni za saniranje županijskih i državnih cesta.

Sve su ceste prožete mokrim posipanjem koje se pokazalo najučinkovitijim. Mala količina snijega nije zabrinjavajuća, ističe živaljić, ali u dodiru s tlom se ledi te može vozačima pričiniti problema u prometu, no zato se i reagiralo posipanjem.

ćiro Poljak iz čistoće ističe kako i nisu najranije reagirali s posipanjem cesta u užem predjelu grada, zbog male količine snijega. Oko 9 sati pristupilo se posipanju istih s solju i pijeskom, a ručno posipanje odrađeno je jutrom po gradskim trgovima .

SINJSKE MAžORETKINJE U POžEGI

Sinjske mažoretkinje od jutros su u Požegi gdje sudjeluju na trodnevnom državnom prvenstvu u mažoret plesu i tvirlingu. Voditeljica Davorka Dukić očekuje i ponajbolje rezultate s 43 djevojke u kategoriji juniorki, seniorki i po prvi put kadetkinja.
Najbolji rezultati po kategorijama osiguravaju odlazak na europsko i svjetsko prvenstvo mažoretkinja koje će se ove godine održati u Nizozemskoj.

POčINJU KRNJEVALSKE SVEčANOSTI

Krnjevalske i pokladne svečanosti i službeno započinju od sutra poslijepodne kada će na poluvremenu košarkaške utakmice Alkara-Cedevita gradonačelnik Tomašević simbolično predati ključeve Grada predsjedniku krnjevalske udruge Damiru Grčiću.

Krnjevali će gradom vladati do kraja veljače, kada će bogati program uveseljavati djecu, odrasle, kao i sve koji maskom žele dočarati pokladne svečanosti
Krnjevalska udruga najavljuje odlazak i ove godine u Rijeku i to po peti put na tamošnji Internacionalni festival maškara.

SPORT

Danas poslijepodne u 18 sati u Gradskoj vijećnici najavljena izborna skupština Udruge za mali nogomet Sinj. Na njoj će se birati novo vodstvo u narednom periodu.Iz udruge najavljuju nastavak lige u malom balunu 5. veljače.

"Alkar" se fizički i psihološki priprema za sutrašnju utakmicu s Cedevitom. Početak susreta na sinjskom parketu je u 19,30. Pobjedom Alkara stječu se velike šanse za sudjelovanje u Ligi za prvaka.

športsko ribolovno društvo Cetina održat će sutra redovitu godišnju skupštinu u galeriji Galiotović s početkom u 10 sati. Na skupštini će se podnijeti financijska i izvješća o radu u protekloj godini, prijedlog izmjene statuta kao plan i program rada za tekuću godinu.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog saniranja oštećenog 10 kilovoltnog dalekovoda Suhač-Hrvace danas od 9 do 14 sati bez napajanja električnom enrgijom su potrošači na području naselja Suhač, Karakašica-čovo, Lučane, Hrvace, Zelovo, Satrić, Peruća, Potravlje i Maljkovo.

VRIJEME

Oblačno je s temperaturom od plus 3 stupnja Celzijeva. Tijekom noći palo je i malo snijega na Cetinskom području. Meteorolozi najavljuju slično vrijeme i u nastavku dana.