ODRžANA 24. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 24. sjednici Gradskog poglavarstva razmatralo se ukupno 10 točaka dnevnog reda.
Usvojeno je Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2005. godini.
Prihvaćen je Prijedlog Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2006. godini. Prijedlogu su dodane određene lokacije na koja treba postaviti rasvjetna tijela i projekt nogostupa Put Pavića.
Nakon izvješća o gradnji Gradskog stadiona predloženo je da se za gradnju istočne tribine pokuša naći rješenje u prodaji prava građenja zainteresiranim investitorima.

Stavljena je van snage Odluka o obvezi rješavanja stambenog pitanja od 12. travnja 2005. godine.
Za kreditiranje poduzetničkih projekata poduzetnika početnika u ovoj godini za 8 projekata izdvojit će se ukupno 668 tisuća kuna.
Za usluge revizije poslovanja tvrtke «Autoprijevoz Sinj» d.o.o. izabrana je tvrtka «LIST» iz Splita.
Za radove na izgradnji temelja za nadstrešnice na autobusnim stajalištima u Sinju izabrana je tvrtka «Pavela trade» d.o.o. iz Trilja.
Usvojen je Zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda:
-za vršenje usluge izrade izvedbene projektne dokumentacije za izgradnju sportskog centra na «Trnovači»
-za izradu projektnog rješenja mrtvačnica u Zelovu i Lučanima
-za provođenje obvezatne preventivne dezinsekcije i deratizacije javnih površina na području Grada Sinja za 2006. godinu
Prihvaće je Zaključak o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora (šank, diskoteka, sanitarni čvor, spremište) u Domu mladih.
Temeljem informacija o statusu Radio Sinja Poglavarstvo je donijelo odluku o prijavi Vijeću za elektroničke medije zbog neispunjavanja uvjeta kao i odluku o prodaji svog udjela od 25% kojeg ima u tvrtki «Radio Sinj».
Udruzi pčelara «Vrisak» odobreno je 18.000,00 kuna za sufinanciranje osposobljavanja pčelara.
Dječjem vrtiću «Bili Cvitak» odobreno je 50.000,00 kuna za nabavku etažne peći.



24.03.06