Molba županijskog Stožera CZ građanima s područja pogođenih potresom privremeno smještenim na području SDŽ



Iz Splitsko-dalmatinske županije zamolili su sve stanovnike s potresom pogođenih područja koji trenutno borave na području Splitsko-dalmatinske županije da se jave Stožeru civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije putem telefona ili maila, u svrhu njihovog evidentiranja te organizacije zdravstvene skrbi, upisa djece u školu, odnosno pružanja drugih oblika pomoći.
Kako doznajemo od načelnika Stožera SDŽ Luke Brčića građani s tih područja uglavnom su dolazili u osobnom angažmanu tako da je nužno da se njihov dolazak evidentira kako bi mogli koristiti pomoć koja im je nužna.
‘ Svi građani iz Sisačko-moslavačke županije mogu se javiti i lokalnim stožerima mjesta u kojima borave kako bi mogli ostvariti sve oblike pomoći koja im je potrebna u ovom trenutku. Uskoro kreće i nastava tako da je vrlo važno da se djeca s tih područja odmah uključe u sustav’, rekao je Brčić.
Kontakt podatci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije su mail: stozercz@dalmacija.hr i telefoni 021/400-141 ili 021/400-142.
IZVOR: WWW.FERATA.H

11.01.21