Junaku izostala financijska potporaUpravni odbora NK Junak danas se oglasio priopćenjem za javnost kojeg donosimo u cijelosti.
 
‘Nogometni klub Junak je u turbulentnoj i epidemijom opterećenoj 2020.g. ostvario jedan od povijesnih uspjeha kluba plasiravši se u 2. hrvatsku nogometnu ligu.
Cijela sportska javnost na tom putu bodrila je ‘Plavi stroj’, a posebno smo uživali u kvalifikacijskoj utakmici s Marsonijom i proslavi 104. rođendana koji se poklopio s ulaskom kluba u viši rang natjecanja. Prilikom priprema kluba za 2. ligu i postupka licenciranja dobili smo od Grada, gradonačelnice kao predstavnice izvršne vlasti, a i Zajednice sportskih udruga grada Sinja kako moralnu potporu tako i pisanu suglasnost kako će grad Sinj financijski stati iza kluba.
Općepoznato je kako je druga liga financijski puno zahtjevnija od treće u kojoj se klub natjecao posljednjih godina. Međutim, iako smo najskromniji klub 2. hrvatske nogometne lige, Grad Sinj nam putem Zajednica sportskih udruga grada Sinja za 10. mjesec nije doznačio niti jednu kunu potpore te se nalazimo u bezizlaznoj situaciji.
Ako se hitno po tom pitanju nešto ne promijeni Nogometni klub Junak neće moći organizirati sljedeću domaću utakmicu seniora koja se igra u subotu kao ni ostalih natjecateljskih kategorija, a posebno nećemo moći organizirati odlaske na gostujuće utakmice čime se klubu čini nenadoknadiva šteta.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR

17.11.20