Obilježena 5. obljetnica smrti Nikole Tomaševića, bivšeg gradonačelnika i alkarskog vojvode

 
Na današnji dan, 25. rujna 2015. godine preminuo je Nikola Tomašević, bivši gradonačelnik Grada Sinja i alkarski vojvoda.

Povodom 5. godišnjice smrti Nikole Tomaševića, jutros su na njegovom posljednjem počivalištu na groblju svetog Nikole u Brnazama vijence položili članovi obitelji te delegacije Grada Sinja, na čelu s gradonačelnicom Kristinom Križanac i Viteškog alkarskog društva.

Dužnost gradonačelnika Sinja Nikola Tomašević obnašao je od 2005. do 2008. godine, kao nezavisni kandidat kojeg je podržalo 6 političkih stranaka. I prije izbora za gradonačelnika u Gradu Sinju obnašao je brojne dužnosti, od tajnika bivše Općine Sinj do potpredsjednika Izvršnog vijeća. Bio je i član ratne općinske vlade.

Nikola Tomašević bio je prvi alkarski vojvoda u suverenoj i međunarodno priznatoj Hrvatskoj, od 1990. do 1993. godine. Viteško alkarsko društvo odalo mu je počast za sve zasluge postavljenjem njegove info ploče u Muzeju Sinjske alke, u dijelu posvećenom najznačajnijim članovima VAD-a kroz povijest Društva.

Tomašević je bio i aktivan sportski djelatnik. Obnašao je dužnosti predsjednika NK Junak i KK Alkar, a godinama je uspješno vodio sinjsku podružnicu ekološke udruge ‘Lijepa naša’. Bio je omiljen među svojim sugrađanima koji i dan-danas za njega kažu da je bio ‘narodni čovik’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

25.09.20