Petak, 26.12.2008.

BLAGDAN SV. STJEPANA

Blagdan je Svetog Stjepana, prvog kršćanskog mučenika, koji je bio jedan od sedam đakona izabranih u počecima crkve.
O njegovom ranom životu ništa se ne zna. Nakon Isusove smrti Stjepan je otvoreno propovijedao Isusa i pripadništvo zajednici kršćanskih učenika, zbog čega je osuđen za bogohuljenje, te je kamenovan. Sveti Stjepan se obično prikazuje kao mladić odjeven u đakonsku dalmatiku s mučeničkom palmom u jednoj ruci, a s kamenom u drugoj. Blagdan sv. Stjepana je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj i nekoliko drugih država.

Svete mise u svim crkvama Cetinskog kraja jutros su služene prema nedjeljnom rasporedu. Nakon večernje svete mise u 18,00 sati, Dječji zbor će izvesti Božićni glazbeno-scenski igrokaz pod nazivom "Noćas mir se svijetu rodi". Autor teksta i glazbenih točaka je Nikša Krpetić, a Zbor su uvježbali i pripremili časna sestra Jelena Mijić i fra. Jure župić, koji će večeras ravnati mjuziklom.

Nakon nekoliko godina, sutra, 27. prosinca, će članovi Zajednice Cenacolo iz Ugljana, u 17,00 sati, u samostanskom dvorištu u Sinju postaviti žive jaslice, u kojima će sudjelovati i domaće životinje.

BLAGDAN SV. IVANA APOSTOLA

Sutra, 27. prosinca, je blagdan Svetoga Ivana apostola i evanđelista, koji se posebno slavi u Glavicama, gdje je zaštitnik crkve i mjesta. Sveta misa u Glavicama će se služiti u 10 sati. U crkvi Gospe Sinjske svete mise će se služiti po svagdanjem rasporedu.
Sutra počinje i Božićni blagoslov obitelji.
U Sinju će se blagoslov sutra obavljati na Bazani, prijepodne zgrade 1 i 2, a poslije podne zgrade od broja 3 do 7, zatim od Brnaškog groblja prema kapelici Srca Isusova - gornja strana, te od kapelice Srca Isusova do Pazara gornja strana.
Sutra će blagoslov početi u Brnazama, a u Glavicama će početi u ponedjeljak.

"MIR I DOBRO"

Preventivnom akcijom "Mir i dobro", a posebno tijekom blagdana, policija će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava. U cestovnom će prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza.
Akcija će trajati do 7. siječnja iduće godine.

OBAVIJEST

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb organizira tradicionalni Božićni tulum studenata cetinske krajine koji će se održati 27. prosinca 2008. godine s početkom u 21 sat u caffe baru Gajo u Sinju. Cilj ovih druženja je druženje i povezivanje naših studenata koji studiraju diljem Hrvatske a koji se upravo u ovo vrijeme nalaze u rodnom kraju. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže na dokazano najboljem tulumu u gradu.

KINO DANAS

Večeras i sutra u gradskom kinu prikazuje se američki film "Dan kada se zemlja zaustavila". Početak prikazivanja u 19.30 sati.

SPORT

Danas se nastavljaju natjecanja na malonogometnim turnirima u Sinju i Trilju. U Sinju se sastaju:
17 sati: Zabava Počinje Split-Konoba Dalmatino Split
18 sati: Pletionica Ivković Split-CB Agnus Split
18,40: Aš čubić Trilj-St Gramit Split
19,39: čiko i prijatelji Otok-Seget Otok
20,20: Fotokopirnica Tempera Split-MNK žrnovnica

Susreti u Trilju počinju u 18 sati susretom CB Kvin Lovreć i EL.čiće Košute. U 19 sati sastaju se "CB Dovita Sinj"-Fast Food Gran Haus Omiš. "Torcida Grab" i "Stega Udovičići" igraju u 20 sati, a posljednji susret večeras igraju "Dolina Mira Vojnić" i "Brnaze".