Srijeda, 26.12.2007.

BLAGDAN SVETOG STJEPANA

Danas je blagdan Svetoga Stjepana, prvog kršćanskog mučenika. Zbog otvorenog propovijedanja vjere i pripadništva zajednici kršćanskih učenika, sv. Stjepan je osuđen za bogohuljenje, a potom je kamenovan do smrti. U svim crkvama danas su služene svete mise prema nedjeljnom rasporedu, a večernja sveta misa u crkvi Gospe Sinjske služit će se u 18 sati. Nakon mise Dječji zbor izvesti će božićni glazbeno scenski igrokaz pod nazivom «Sretan Božić svim na zemlji». Blagdan Svetoga Stjepana ujedno je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

BLAGDAN SVETOG IVANA

Sutra je blagdan svetoga Ivana apostola, koji se posebno slavi u Glavicama, čiji je zaštitnik. Svečanu svetu misu s procesijom, predvodit će fra Bernardo Dukić. Početak euharistijskog slavlja je u 10,00 sati.

OBAVIJEST

Blagoslovom obitelji na Bazani, danas poslijepodne u župi Gospe Sinjske počeo je blagoslov obitelji. Prema rasporedu blagoslov će se nastaviti sutra u 9,00 sati blagoslovom obitelji na Bazani i to stanova na brojevima 5 i 6, te od Brnaškog groblja prema kapelici Srca Isusova, s gornje strane, i od kapelice Srca Isusova do Pazara, gornja strana.

KONCERT KLAPE SINJ I GOSTIJU

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert klape Sinj i gostiju održat će se sutra s početkom u 19 i 30 sati u Gradskom kinu. Kao gosti nastupit će ženska klapa Neverin. Ulaznice, po cijeni od 25 kuna, mogu se nabaviti u knjižarama Axel i Duga. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Caritasu Gospe Sinjske za pomoć najpotrebnijima u našem gradu.

KONCERT

Božićno novogodišnji koncert Gradske glazbe Sinj održat će se u petak u Gradskom kinu. Gošća na koncertu je operna diva Sanja Erceg Vrekalo.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Tijarica u petak organiziraju posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama škole u Tijarici od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju Tijaričane da pristupe ovoj humanoj akciji i daruju krv za potrebe Tranfuzijskog odjela KBC-a Split.

OBAVIJEST

U petak će se s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličit će se potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s području grada Sinja za akademsku godinu 2007./2008.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju napominju korisnike zelenih knjižica plavog euro dizela koji nisu knjižice vratili u Ured državne uprave, dužni su ih vratiti do 31. siječnja 2008. godine. Iz Ureda napominju ukoliko knjižice do tog datuma ne budu vraćene korisnici neće imati pravo na gorivo u 2008. godini.

AKCIJA "MIR I DOBRO"

Preventivnom akcijom "Mir i dobro", a posebice tijekom blagdana policija će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava.
Policija poziva svekoliko građanstvo na suradnju u provedbi akcije "Mir i dobro" te na primjereno ponašanje kao doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana, jer valja imati uvijek na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom.

SPORT

Danas se nastavljaju malonogometni turniri u Sinju i Trilju: U Sinju igraju u 18 i 40 CB Johonny Otok i CB West Point, u 19 i 30 sastaju se Suhač Commerc i Sinjski uncuti. CB Cocolo i Otpisani Sinj igraju u 20 i 20, a u 21 i 10 igraju ST Gramat Imotski i Artem Split.

Na triljskom turniru susreti večeras počinju u 18 sati kada igraju ZZ Gradnja Imotski i Srijane. U 19 sati sastaju se Zlatna Palma Split i Garaža Pujanke Split,CB Venecija Trilj i Seljak Veteran Livno igraju u 20 sati.