Subota, 26.11.2022.

Počinje Advent u Sinju


Približilo se i slatko predblagdansko vrijeme iščekivanja. U gradu pod Kamičkom miruju mačkule i topot konjskih kopita, no zimsko, adventsko ruho polako je začaralo ulice i trgove.
Bajkoviti Sinj treperi okićen i sjajan, svjetluca svaki kutak – Božić dolazi!
Otvaranje Adventa u Sinju počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 26. studenoga u 17 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca. Posjetitelji će moći uživati u nastupu Sinjskih mažoretkinja, glazbi Domagoja Latinca i Petara Radovića te besplatnim fritulama, uštipcima, pecipalama i kuhanom vinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Počeo dječji adventski program u Gradskom parku


Postavljanjem prvog prizora iz bajke braće Grimm ‘Zlatni ključić’ započeo je u petak poslijepodne dječji adventski program u gradskom parku u Sinju u organizaciji Udruge Srma.
Uz 3D scenski prizor bajku je Snježanka Jadrijević ispričala djeci, njihovim roditeljima, učenicima OŠ Marka Marulića i njihovim učiteljicama. Nakon toga su im podijeljeni tekstovi bajki da ih ponesu u svoje obitelji, počastili su se keksima u obliku ključića i bombonima, a djeca su se još slikala uz dječaka i saonice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Hrvace u Zagrebu, Junak lovi priključak s vrhom


Novi nogometni vikend ovog puta donosi…
Hrvace će u subotu gostovati kod Trnja u Zagrebu. Iako zagrebačka momčad ima šest bodova manje i nalazi se duboko u donjem dijelu poretka, nije to suparnik kojeg treba podcijeniti. Naime, Trnje u do sada pet odigranih utakmica na domaćem terenu još uvijek ne zna za poraz, no s druge strane i Hrvace su imale itekako odličnih izdanja na strani tako da je ova utakmica u potpunosti otvorena.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR