Četvrtak, 26.11.2015.

‘Sinjska noć’ u Zagrebu

U subotu, 28. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu bit će održana tradicionalna ‘Sinjska noć’.
Ovogodišnja ‘Sinjska noć’, koju organizira Klub Sinjana u Zagrebu , posvećena je 300.-toj obljetnici čudesne pobjede Sinjana nad Osmanlijama 1715. godine i 300.-toj Sinjskoj alki, kazao nam je predsjednik Kluba Ivan Bota.
Organizatori očekuju da će na ‘Noći Sinjana’ u Zagrebu biti preko 500 Sinjana i njihovih prijatelja, uglednika iz akademskog, poslovnog, crkvenog i političkog života, koji će uz bogatu trpezu uživati i u glazbeno–zabavnom programu. Za dobar ugođaj pobrinut će se Dražen Žanko, Klapa Sinj, Band Vivaro, Klapa Larus i Tamburaški sastav Zlatni zvuci.
Za sve informacije oko kupnje ulaznice zainteresirani se mogu obratiti na mail klub.sinjana1991@gmail.com ili na 091 4593 624.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ornitološko prvenstvo i izložba ptica u Sinju

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica ‘Sinj’ iz Sinja organizira 4. otvoreno ornitološko prvenstvo i 4. specijalnu izložbu ptica faune Europe, fringilida i križanaca.
Ptice će se ocjenjivati u petak, 27. studenog 2015. godine, a izložba se otvara za posjetitelje u subotu, 27. studenog u 8 sati, a trajat će do 20 sati. Svi zainteresirani također će moći pogledati izložbu i u nedjelju od 8 do 20 sati.
Izložba se održava u prizemlju zgrade, na adresi Trg dr Franje Tuđmana 8 (ulaz od Splitske banke), a na izložbi će se moći vidjeti oko 600 ptica iz svih natjecateljskih grupa: kanarinci boje, kanarinci stasa, fauna Europe, egzotične ptice, križanci, papige, grlice, golubići i prepelice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljen finalni nacrt Strategije razvoja Grada SinjaU sinjskoj Gradskoj vijećnici prezentiran je finalni nacrt Strategije razvoja Grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godine. Doznali smo što stoji u opsežnom dokumentu koji je za Grad Sinj izradila konzultantska tvrtka Deloitte.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR