Ponedjeljak, 26.11.2012.

Priopćenje za javnost Udruge "Carpe diem" Hrvace



Dana 25. studenog 2012.godine u šumi kod Pletikosića, općina Hrvace  u organizaciji udruge „Carpe diem“ iz Hrvaca i biciklističkog kluba „Timun“ iz Splita organizirana je zimska liga u MTB-u ( mountain bike ). U zimskoj ligi sudjelovalo je četrdeset prijavljenih sudionika i nekolicina rekreativaca iz Zadra, Biograda, Vodica, Šibenika, Splita i Sinja, kao i iz susjedne države Bosne i Hercegovine iz Tomislavgrada i Livna. Organizatori i sudionici s tim su željeli ukazati na važnost propisnog odlaganja otpada i očuvanje šuma, te promicati važnost sportske rekreacije u prirodi. Sam događaj odvijao se na prostoru šume kojeg je udruga „Carpe diem“ u akciji čišćenja šume sa svojim članicama i članovima očistila od smeća i propisno odložila. Također se isti dio šume  nastoji prilagoditi sportovima u prirodi, kao i natjecanjima te održavanjima seminara i radionica na temu zaštite prirode i okoliša. Želimo zahvaliti Hrvatskim šumama, podružnici u gradu Sinju na pruženoj podršci pri realiziranju aktivnosti.
Elena Mihalj

Ređenje đakona



U crkvi svetoga Petra u Omišu jučer, na svetkovinu Krista Kralja, zaređeno je osam đakona, među kojima i dvojica s područja Cetinske krajine. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeni su fra Šimun Markulin iz Hrvaca i fra Antonio Mravak iz župe Gala-Gljev. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace: Tehnički pregledi traktora

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s tehničkim pregledima i registracijama traktora i traktorskih prikolica na području Cetinskog kraja. Tijekom ovoga tjedna akcija će se održati na području općina Hrvace i Otok.Od sutra do srijede, 27. i 28. studenoga, tehnički pregledi i registracija obavljat će se u Hrvacama, na igralištu kod zgrade osnovne škole, od 8 do 16 sati.

U Otoku će se akcija održati u četvrtak i petak, 29. i 30. studenoga. Iz PP Sinj obavijestili su kako će o mjestu provođenja akcije zainteresirane vlasnike traktora izvijestiti naknadno.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom. Sumnja se da je jučer u Sinju otuđila prijenosno računalo u vlasništvu 44-godišnjakinje. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnici. Protiv maloljetnice se podnosi kaznena prijava.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom. Sumnja se da je 25. studenog u ugostiteljskom objektu u Sinju, otuđio jaknu s mobitelom i novcem, u vlasništvu 23-godišnjakinje. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasnici. Protiv počinitelja je podnesena odgovarajuća prijava. 
IZVOR: PU SD