Petak, 26.11.2010.

Sport

U subotu 26.studenoga 2010 god. KK „Alkar“ Sinj igra utakmicu 8. kola A-1 lige u Dubrovniku protiv istoimenog domaćina. Predsjedništvo Kluba navijača Sinjski Maligani osiguralo je autobus za sve one koji žele ići i navijanjem pomoći klubu da dođe do ove važne gostujuće pobjede. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail sinjski.maligani@gmail.comOva e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj mobitela 091/234-0356. Cijena puta ovisi o broju prijavljenih članova za gostovanje.

NAJAVA SPORTSKOG VIKENDA:
Subota 27/11/10
KOŠARKA, A1 košarkaška liga 8. kolo 19,15 h, Dubrovnik - Alkar, Izravno na TV-u SPORT KLUB MaxTv
 
NOGOMET, 2. HNL 15.kolo, 13,30 h, Gradski stadion Sinj, Junak - Vinogradar

3. HNL Jug, 13,30 h, Gošk DU - Hrvace

4. HNL Jug - skupina B, 13,00 h , Stadion Gola brda Otok, OSK – Omladina

RUKOMET
2. HRL Jug - Žene, 17,00 h, ŽRK Sinj - Trogir

2. HRL Jug - Muškarci, 19,00 h, Kamičak - Opuzen
18,00 h, Metković 1963 - Trilj Pršut Voštane

ODBOJKA
2. HOL Jug, 12,00 h, ŽOK Sinj - Split 3
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prezentacija «Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.»Poduzetnički centar Sinj u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, danas, 26. 11.2010. godine u Gradskoj vijećnici u Sinju, organizirao je radni sastanak-prezentacija mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje žena.

Na početku je mr.sc. Jasminka Keser prezentirala «Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u RH od 2010.-2013.», a nakon toga, mogućnost kreditiranja ženskih poduzetničkih pothvata sa nižom kamatnom stopom prezentirao je Anđelko Katavić dipl. oec. Stručni savjetnik - rukovoditelj Odsjeka za poticanje razvoja i kreditiranje malog gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije.

O funkcioniranju zadruga i mogućnosti osnivanja zadruge "Žena poduzetnica" govorila je Ilda Stanojević stručna suradnica Hrvatskog saveza zadruga, dok su o zapošljavanju i samozapošljavanju žena govorili Frano šuste, voditelj Ispostave HZZ u Sinju te Miroslav Burazin, rukovoditelj Odjela posredovanja pri zapošljavanju u splitskom HZZ-u.
 
Dragica Jerkov, čelnica splitsko ogranka ‘Kruga’ prve udruge poslovnih žena u Hrvatskoj, prezentirala je primjere dobre prakse, a Marin Kukoč iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja prezentirao je Mjeru 302, te najavio raspisivanja natječaja do kraja studenoga.

Cilj radnog sastanka-prezentacije, kojoj je nazočilo 54 osoba, je bio iznaći načina da se pomogne nezaposlenim ženama, čuti njihovo mišljenje, te zajedno sa mjerodavnim državnim institucijama organizirano pokrenuti osmišljavanje projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje žena sa područja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije.

Komemoracija i sveta misa za 44 ubijena franjevca

Komemoracija i sveta misa za 44 ubijena franjevca u 2. svjetskom ratu i poslije njega, među kojima je 18 fratara iz Provoncije Presvetog Otkupitelja služit će večeras u 18,00 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Poslije mise bit će predstavljanje knjige o franjevcu mučeniku fra Metodu Veziliću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

"Moramo razgovarati"

Večeras s početkom u 20 h, u Pivnici DCDM, Vrlička 41, Sinj, održat će se predstavljanje knjige "Moramo razgovarati" sinjske autorice Tanje Mravak. Knjigu će, uz autoricu, predstaviti Ante Tomić i Dragana Modrić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Večeras s početkom u 19,30 sati, u sinjskom kinu možete pogledati američki megahit "Grad lopova". Film je režirao Ben Affleck koji je i autor scenarija, a nastupa i u glavnoj ulozi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 193

Jučer je dovršeno kriminalističko  istraživanje nad 28-godišnjakom od kojeg je prethodnog dana, na području Sinja, oduzet  5.1 gram droge heroin. Zbog osnovane sumnje  slijedi podnošenje kaznene prijave, redovnim  putem, Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širem području graničnih prijelaza Pasjak i Rupa, a kiša u Istri, Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Na dionici autoceste A 1, između čvorova Prgomet i Bisko ponegdje ima leda. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje.

Obavezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:
- u Lici na cestama:
- D 1 Lička magistrala, Krnjak-Grabovac- Korenica- Udbina,
- D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj,
- D 25 Korenica-Lički Osik,
- D 42 Josipdol-Poljanak,
- D 50 Žuta Lokva-Gospić,
- D 52 Špilnik-Korenica,
- D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,
- D 218 Užljebić-Dobroselo,
- D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i
- D 506 Dobroselo-Mazin.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK